Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Un elev din Republica Moldova a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie

Publicat 17:03 | 02 mai 2012 // Republica Moldova, Social // 1.001 vizualizări

Serafim Buiucli, elev în clasa a XI-a la LT „N. M. Spătarul” din Chişinău, a obţinut medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată la Astana, Kazahstan, în perioada 23-30 aprilie.
Potrivit organizatorilor olimpiadei, competiţia a întrunit 111 participanţi din 18 state.
Cu medalii de aur au fost premiaţi 11 elevi, medalii de bronz au obţinut 22 de participanţi, iar 34 de elevi au câştigat medalii de bronz, notează Elldor.Info.

Medalia câştigată de Serafim Buiucli este prima medalie câştigată de un elev din Republica Moldova în cadrul unei olimpiade internaţionale în 2012, precizează Violeta Terguţă, de la Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.

De rând cu Serafim Buiucli, din lotul olimpic al Republicii Moldova au mai făcut parte: Adriana Gârlă, cl. XII-a , LT „M.Eminescu”, Bălţi, Dan Luchianiuc, cl. XI-a, LT „M.Eminescu”, Bălţi, Laura-Iuliana Munteanu, cl. XI-a, LT “Prometeu-Prim”, Chişinău.

mendeleev.kz

Nadejda Velişco, conducătorul echipei olimpice din Republica Moldova, a menţionat că Olimpiada Internaţională „D.Mendeleev” s-a desfăşurat în trei etape – două teoretice şi una experimentală.

Ministerul Educaţiei exprimă mulţumiri Facultăţii de Chimie şi Tehnologie Chimică a Universităţii de Stat din Moldova (USM) “pentru contribuţie esenţială la pregătirea lotului olimpic la chimie”.

În 2011, elevii din Republica Moldova au participat la 11 olimpiade internaţionale şi regionale, la disciplinele matematica, fizica, chimia, ştiinţe, informatica, ecologia şi limba şi literatura română.
Ei au reuşit să obţină 29 de medalii (8 de argint şi 21 de bronz), 6 menţiuni de onoare, precum și 2 premii II, 3 premii III, 6 premii speciale și 8 diplome de mențiune în cadrul Olimpiadei Internaționale la Limba și Literatura Română.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!