Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Victor Ponta: Am convenit cu Victor Alistar să nu facă parte din echipa guvernamentală

Publicat 15:04 | 03 mai 2012 // Mapamond, România // 963 vizualizări

agerpres.ro

Premierul desemnat al României, Victor Ponta, a declarat, joi, 3 mai, că a convenit cu Victor Alistar (foto), “în urma atacurilor sau a criticilor şi din partea oponenţilor politici”, ca acesta să nu facă parte din echipa guvernamentală, pentru a nu pune în pericol procedura de învestire a Guvernului de către Parlament, potrivit Agerpres.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat marţi că Victor Alistar, propus de premierul desemnat Victor Ponta ministru delegat pentru strategii guvernamentale, nu are dreptul să exercite o funcţie sau o demnitate publică până la data de 7 august 2012, deoarece a fost declarat în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al ANI, “prin actul de constatare nr. A/1130/I.I./2009 din data de 20 iulie 2009, rămas definitiv la data de 7 august 2009, prin necontestare, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Victor Alistar s-a aflat, în perioada 23 ianuarie 2007 – 1 martie 2009, în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, concomitent, calităţile de funcţionar public – purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, director executiv în cadrul Asociaţiei Române pentru Transparenţă, începând cu anul 2004, şi avocat definitiv în cadrul Cabinetului individual de avocatură „Alistar Teodor Victor”, începând cu 23 ianuarie 2007 şi până la data constatării”.

”Lui Alistar Teodor-Victor i se aplică sancţiunea prevăzută de dispoziţiile art. 25, alin. (2) din actul normativ amintit, în sensul decăderii din dreptul de a mai exercită o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani, de la data rămânerii definitive a actului de constatare, respectiv până la data de 7 august 2012”, se arăta în comunicatul ANI.

Agerpres menţionează că Victor Alistar, preşedintele Transparency International România, a declarat ulterior că nu se află în stare de incompatibilitate şi nu există o interdicţie în cazul său de ocupare a unei demnităţi publice, aducând ca argument o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din anul 2011.

Persoane cu “probleme de credibilitate” în echipa lui Victor Ponta

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!