Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Victor Ponta va schimba secretarii de stat şi prefecţii

Publicat 19:49 | 02 mai 2012 // Mapamond, România // 828 vizualizări

Intact Images/jurnalul.ro

Premierul desemnat al României, Victor Ponta, a declarat că miniştrii secretari de stat şi secretarii de stat vor fi numiţi de către partidele care formează guvernarea, fiind “normal, european şi conform tuturor standardelor democratice ca miniştrii secretari de stat să reprezinte politic partidele care asigură guvernarea”.

Şefii agenţiilor guvernamentale vor rămâne în funcţie „până se dovedeşte că se implică politic”, a declarat premierul desemnat pentru presa de la Bucureşti.

Victor Ponta a anunţat că şi în rândul prefecţilor se vor face modificări, deoarece “prefectii trebuie să lucreze cu primul ministru şi să aplice politica noului guvern”.

El a subliniat că singurul lucru pe care îl cere cu stricteţe maximă este ca şefii instituţiilor deconcentrate şi cei care deţin funcţii publice să nu se mai implice în campania electorală, alegerile locale urmând să se desfăşoare la 10 iunie.

Victor Ponta a anunțat în seara zilei de 1 mai lista guvernului pe care-l propune, compus din politicieni ai Uniunii Social-Liberale (USL). Votul de învestitură va fi solicitat Parlamentului la 7 mai.

Dacă va obţine votul de încredere în Parlament, Victor Ponta, liderul PSD, în vârstă de 39 de ani, va guverna România în următoarele aproximativ șase luni, timp rămas până la alegerile parlamentare.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!