Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vladimir Putin nu participă la summt-ul G8 din 18-19 mai, dar va participa la următorul

Publicat 19:57 | 17 mai 2012 // Mapamond // 914 vizualizări

Marele absent al summit-ului G8 de la Camp David, SUA, din 18-19 mai este preşedintele rus, Vladimir Putin. La summit va participa premierul Dmitri Medvedev.

Vladimir Putin şi-a motivat absenţa prin necesitatea de a se ocupa de formarea noului guvern, inclusiv într-o convorbire telefonică avută cu premierul italian, Mario Monti. Preşedintele rus a menţionat că “Dmitri Medvedev, în virtutea participării sale la reuniunile G8 anterioare, va da un semnal de continuitate a politicii externe ruse”.

Vladimir Putin şi Mario Monti şi-au exprimat dorinţa de a se întâlni la următorul summit, G20, din 18-19 iunie, de la Los Cabos, Mexic. De asemenea, ei au pe agendă şi o întâlnire cu prilejul summit-ului bilateral de la Roma, din octombrie 2012.

Potrivit site-ului Guvernului italian, premierul Mario Monti l-a asigurat pe preşedintele rus că actualul guvern de la Roma, la fel ca predecesorii săi, “este dispus să menţină intensitatea relaţiilor cu Federaţia Rusă” şi a răspuns pozitiv invitaţiei de a vizita Moscova, în luna iulie.

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!