Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Zilele Oraşului Satu Mare

Publicat 17:42 | 26 mai 2012 // Cultură, Mapamond, România // 955 vizualizări

agerpres.ro

Startul oficial al Zilelor Oraşului Satu Mare (a XVI-a ediţie) a fost dat sâmbătă, 26 mai, în Piaţa 25 Octombrie din centrul municipiului, în prezenţa oficialităţilor locale. La fel ca în ultimii ani, deschiderea a fost făcută printr-un spectacol al fanfarei din Petreşti şi al majoretelor, relatează Agerpres.

Satu Mare este reședința și cel mai mare oraș al județului Satu Mare, România. În 2002, avea o populație de 115.142 locuitori.

Sâmbătă şi duminică, în centrul nou al municipiului Satu Mare sunt programate mai multe evenimente, printre care Festivalul Berii, târgul meşteşugarilor, expoziţii de fotografie, concertul trupelor “Vunk” şi “Cargo”, focuri de artificii.
Ziua de duminică, 27 mai, este rezervată exclusiv muzicii populare.

Printre oficialităţile prezente la eveniment s-au aflat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, primarul Iuliu Ilyes şi mai mulţi parlamentari şi candidaţi la alegerile locale.

„În stilul pe care îl avem de câţiva ani, nu urcăm pe scenă. Acolo mai bine să fie artiştii, nu politicienii. Este un moment care dă startul acestor zile ale oraşului, dar, mai mult, dă startul unei serii întregi de evenimente culturale, care vor avea loc în lunile următoare şi care, de asemenea, au devenit tradiţie. Nu pot decât să urez sătmărenilor să se simtă bine”, a afirmat primarul Iuliu Ilyes, citat de Agerpres.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!