Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

1 iunie – Ziua copilului născut şi nenăscut

Publicat 05:05 | 01 iun. 2012 // Radar, Republica Moldova, România, Social // 1.602 vizualizări

Marşul ASCOR de la Suceava

Filialele Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România (ASCOR) organizează de 1 iunie mai multe manifestări dedicate copiilor, sub genericul tradiţional „1 iunie – Ziua copilului născut şi nenăscut”.

În mai multe oraşe din România, ASCOR a organizat conferinţe, vizionări de filme, expoziţii care celebrează viaţa şi copilăria, dar care, totodată, semnalează problema avorturilor în lumea contemporană.

Studenţii creştin-ortodocşi se roagă pentru ocrotirea sufletelor pruncilor care nu mai sunt printre noi şi pentru ca Dumnezeu să-i aibă în pază pe toţi copiii, informează Elldor.Info, cu referire la ediţiile locale ale publicaţiei “Ziarul Lumina”.

La Chişinău, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Republica Moldova, care la 31 mai s-a întrunit într-o şedinţă dedicată Zilei Copilului, “aduce sincere felicitări tuturor copiilor şi tuturor părinţilor cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului”  pe pagina sa Ascor.md.
“Copii sunt un element vital al unei societăţi (…) Mulţumim tuturor părinţilor pentru educaţia oferită şi pentru faptul că copii dumneavoastră au parte de copilărie”, scrie organizaţia din Chişinău.

ASCOR din Suceava a organizat în seara zilei de 30 mai un marş pe mai multe străzi din oraş, la care au participat studenţi. La Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava s-a citit Acatistul Bunei Vestiri şi s-a aprins o cruce de lumânări, în memoria copiilor nenăscuţi.

ASCOR Iaşi desfăşoară la 1-3 iunie o suită de acţiuni sub genericul „1 iunie – Ziua copilului născut şi nenăscut”, în cadrul proiectului „Dreptul la viaţă”.
Vineri, 1 iunie, de la ora 18:00, în Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iaşi, va avea loc conferinţa cu tema „Viaţa, rezultatul iubirii”.
La ora 21:00 se va aprinde o cruce din lumânări în memoria copiilor nenăscuţi în Piaţa Unirii din Iaşi.
Sâmbătă, 2 iunie, de la ora 13:00, va fi organizată expoziţia de fotografii, stand şi bannere cu opiniile trecătorilor „Bucuria de a fi copil”, pe Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.
La ora 18:00, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, studenţii vor porni într-un marş al tăcerii şi al rugăciunii spre Catedrala mitropolitană din Iaşi.
Duminică seara, 3 iunie, pe Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt se va aprinde o cruce din lumânări în memoria copiilor nenăscuţi.

La Târgu Jiu, conferinţa duhovnicească organizată de ASCOR în seara zilei de 31 mai a fost urmată de Acatistul „Sfântului Stelian”, ocrotitorul copiilor.
Participanţii anunţau că vor merge în Piaţa Prefecturii pentru a aprinde lumânări întru pomenirea pruncilor trecuţi la cele veşnice, născuţi sau nenăscuţi.

Membrii ASCOR din Cluj organizează, începând din 30 mai, o serie de activităţi consacrate copiilor.
La 1 iunie, la bisericuţa din Campusul universitar „Hasdeu” din Cluj-Napoca au loc spectacole artistice şi expoziţii de desene şi fotografie.

Mai notăm că Ziua Copilului va fi marcată de Asociaţia „Vasiliada” printr-o serie de spectacole organizate în oraşele Târgu Jiu şi Bumbeşti-Jiu.

Acţiuni de 1 iunie la Chişinău:  Află unde se pot distra copiii de ziua lor

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!