Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

A murit Ray Bradbury, celebrul autor al cărţilor “Cronicile marţiene” şi “Fahrenheit 451”

Publicat 01:41 | 07 iun. 2012 // Cultură, Mapamond // 1.208 vizualizări

guardian.co.uk

Ray Bradbury, celebrul scriitor american de science-fiction, fantasy, horror și mister, a încetat din viaţă, la vârsta de 91 de ani, în California, SUA.

Anunţul a fost făcut la 6 iunie de familia scriitorului.

Ray Bradbury este cunoscut mai ales ca autor al cărţilor “Cronicile marţiene” (1950), despre colonizarea planetei Marte de către pământeni, şi “Fahrenheit 451” (1953), despre pericolele cenzurii şi ale controlului asupra ideilor într-o lume totalitară, notează Elldor.Info.

Raymond Douglas Bradbury, născut la 22 august 1920, la Waukegan (Illinois, în nordul SUA), a lăsat în urmă patru fiice. Soţia sa timp de 56 de ani, Marguerite Bradbury, a murit în anul 2003.

29 ianuarie, 1997 - AP Photo/Steve Castillo

Autor prolific (500 de nuvele, circa 30 de romane, povestiri, poeme), Ray Bradbury a scris totodată numeroase piese de teatru şi scenarii de film, printre care “Moby Dick” (1956, regizor John Huston), dar şi pentru televiziune, în special “A patra dimensiune” şi episoade din „Alfred Hitchcock prezintă”. Opera lui Ray Bradbury dezvăluie un autor preocupat de supravieţuirea spirituală a umanităţii în faţa materialismului societăţii, scrie Agerpres.

Deşi a avut o activitate mai redusă în ultimii ani din cauza unui atac cerebral care l-a imobilizat într-un scaun cu rotile, Bradbury a rămas activ, predând spre publicare noi romane, piese de teatru, scenarii şi un volum de poezie.
Scria în fiecare zi şi apărea din când în când în librării, la evenimente caritabile în biblioteci publice şi la alte evenimente literare din jurul oraşului Los Angeles.

Lumea a pierdut unul din cei mai mari scriitori pe care i-am cunoscut şi unul din cei mai dragi oameni din inima mea. Ray Bradbury, odihneşte-te în pace„, a scris pe contul său de Twitter Danny Karapetian, nepot al legendarului scriitor.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!