Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Andrei Rotaru din Republica Moldova a câştigat medalia de argint la Campionatul European de Taekwondo WTF

Publicat 20:30 | 17 iun. 2012 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.855 vizualizări

Andrei Rotaru

Andrei Rotaru din Republica Moldova a luat medalia de argint în cadrul Campionatului European de Taekwondo WTF, rezervat tineretului.

Doar un luptător din Turcia a reuşit să-l învingă, potrivit Serviciului de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Competițiile Under 21 au fost desfășurate în intervalul 14-17 iunie la Atena, Grecia.

Republica Moldova a fost reprezentată de sportivii Stepan Dimitrov (categoria 54 de kilograme), Andrei Brajnicov (categoria 58 de kilograme), Andrei Rotaru (categoria 63 de kilograme), Vladislav Arventii (68 de kilograme), Daniel Balan (categoria 74 de kilograme), Maria Lupașcu (categoria 46 de kilograme), dar și antrenorul principal Vladislav Mazur, antrenorii Mircea Betian, Ludmila Iudina și arbitrul internațional Artiom Gheneralov.

În prima zi de lupte a concurat doar sportivul Danel Balan, care a suferit înfrângere de la ex-campionul european din Portugalia.

Sâmbătă, 16 iunie, au evoluat ceilalți sportive. După seria de victorii (Ucraina, Spania și Germania), Andrei Rotaru a cedat doar luptătorului din Turcia, cu scorul de 14:17, cucerind astfel medalia de argint la categoria sa de greutate.

Ceva mai modeste au fost rezultatele coechipierilor: Vladislav Arventi a cedat în a doua luptă ex-campionului european din Azerbaidjan (scor 3:3), Maria Lupașcu a fost și ea învinsă de sportiva din Azerbaidjan (din prima luptă, scor 4:13), Andrei Brajnicov a cedat din prima sportivului din Germania (scor 2:7), iar Stepan Dmitrov l-a învins pe luptătorul olandez (scor 7:5), însă a cedat belarusului cu scorul 4:13.

Antrenorul principal al lotului, Vladislav Mazur, s-a declarat mulțumit de rezultatele delegației sportive la Europene.

”A fost foarte dificil și aveam șansa să luăm chiar aurul, dar nu voi comenta lucrul arbitrilor. Rotaru a fost dincolo de orice critici – prestația sa a fost una excelentă, iar diferența mică la scor vorbește de la sine.
Destul de bine s-au prezentat și ceilalți sportivi, dar așa a fost să fie.
Sportivii noștri au demonstrat caracter și au obținut cel puțin o medalie în cadrul competiției. Asta contează foarte mult, ca și încrederea în sportivi din partea statului”, a mai declarat Vladislav Mazur.

Deplasarea lotului la Campionatul European din Atena a fost finanțată integral de federația sportivă de profil.
Echipa de Taekwondo WTF din Republica Moldova nu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de vară din 2012, iar toate resursele financiare disponibile de la buget au fost deja contractate pentru lotul moldovean care va merge la Londra.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!