Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Antrenament comun al Batalionului “Fulger” şi trupelor speciale din Armata SUA

Publicat 05:36 | 06 iun. 2012 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, Social // 3.246 vizualizări

2013: Forţele speciale din armatele Republicii Moldova şi SUA au desfăşurat aplicaţii la Bălţi

army.md

Un grup de militari din cadrul forţelor speciale ale Armatei SUA şi din Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” al Armatei Republicii Moldova a lansat marţi, 5 mai, în premieră, un exerciţiu de antrenament comun, anunţă Ministerul moldovean al Apărării.

Programul exerciţiului, cu genericul „Joint Combined Exercise Training 2012”, include antrenamente la cercetarea specială, planificarea operaţiilor în terenul de luptă, practicarea metodelor de pătrundere în încăperi cu utilizarea substanţelor explozive şi improvizate, precum şi salturi cu paraşuta (sistemele de paraşutare MC-5) la Aeroportul din Mărculeşti, din aeronavele aflate în dotarea Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

„Instruirea pe care o primim din afară este foarte utilă pentru noi, mai ales în domeniul acţiunilor în teatrele de luptă. Armata SUA are suficientă experinţă în acest domeniu şi o va împărtăşi în cadrul acestui training.
Totodată, sperăm ca şi colegii americani să preia elemente din pregătirea de luptă a militarilor noştri”, a menţionat maiorul Radu Burduja, comandantul Batalionului cu Destinaţie Specială “Fulger”.

Brian Kemp, superiorul grupului de forţe speciale al Armatei SUA, a mulţumit militarilor Armatei Naţionale a Republicii Moldova pentru ospitalitate.
În acelaşi context, Kemp şi-a exprimat convingerea că armatele Republicii Moldova şi SUA îşi vor consolida colaborarea prin organizarea diverselor exerciţii bilaterale.

Exerciţiul „Joint Combined Exercise Training 2012” face parte din Programul Parteneriat pentru Pace şi se desfăşoară în perioada 1-21 iunie.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!