Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Grijă de tată: Lăsa un baraj drept moştenire urmaşilor săi (video)

Publicat 05:39 | 16 iun. 2012 // Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 1.540 vizualizări

discovery.com

Castorii sunt rozătoare care formează perechi pe viaţă, iar masculii nu se limitează doar la actul împerecherii, ci se dovedesc a fi şi taţi exemplari.

Castorul mascul este unul dintre cei mai buni taţi din regnul animal, afirmă zoologii care au studiat obiceiurile acestor rozătoare, potrivit Descopera.ro.

De exemplu, au fost înregistrate cazuri în care pui de castor au fost prinşi în capcană, iar taţii lor intrau în capcană după ei, doar pentru a fi în preajma copiilor.

Dar şi mai interesant este comportamentul unui castor mascul căruia i-a murit perechea şi care a rămas singur, cu trei pui de crescut.

Iată povestea castorului văduv:
„Tăticul” trăia în colonia de castori din Martinez, California, când soţia sa a murit brusc din cauza unei infecţii generalizate, lăsându-l singur cu trei pui.
Anterior, perechea de castori mai crescuse un număr total de 12 pui.

Castorul a construit de unul singur un baraj-adăpost pentru puii săi, pe care îl repară şi îl întreţine cu grijă. De asemenea, caută hrană pentru urmaşi, este preocupat de siguranţa acestora.

Când nu le aduce ramuri pentru hrană sau nu repară barajul, castorul tată îşi plimbă cei trei pui pe spate, îi învaţă să înoate şi să se scufunde.
Toţi cei trei pui au supravieţuit.

„În prezent suntem puţin îngrijoraţi cu privire la viitorul puilor. Va fi tatăl lor capabil să le aducă hrană şi să-i îngrijească până când vor deveni independenţi? Mai mult decât atât, ne interesează capacitatea puilor de a învăţa tot ce au nevoie pentru a supravieţui, în lipsa unei mame„, a declarat Heidi Perryman, preşedinte şi fondatoare a fundaţiei Worth a Dam, citată de “Discovery News”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!