Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Hipnoză în masă la şcoală: Elevele nu puteau ieşi din transă!

Publicat 14:18 | 19 iun. 2012 // Elldorscop, Radar, Şi altele..., Social, Ştiinţă // 2.337 vizualizări

Un experiment de hipnoză în masă a luat-o razna, la o şcoală privată din Quebec, Canada, în momentul în care hipnotizatorul Maxime Nadeau, care băgase în transă câteva zeci de fetiţe de 12 şi 13 ani, nu a mai reuşit să le trezească, scrie Jurnalul.ro.

Hipnotizatorul a fost nevoit să-şi sune maestrul, pe Richard Whitbread, pentru a cere sfaturi despre cum se inversează starea în care intraseră fetiţele.

Richard Whitbread a explicat transa puternică prin faptul că hipnotizatorul Nadeau, fiind „tânăr şi arătos”, le-ar fi lăsat o impresie puternică fetelor.

Una dintre eleve a stat cinci ore în transă, fără să poată fi trezită.

„A fi în transă înseamnă a fi într-o stare de bine”, a încercat să tempereze situaţia Nadeau, într-un interviu pentru televiziunea CBC. „Nu m-am speriat, ştiam că o să iasă din transă odată şi-odată”, a spus el.

„Mi-a spus că erau două eleve care stateau cu capul pe pupitru, iar celelalte, deşi ţineau ochii deschişi, era evident că nu sunt treze”, a povestit Richard Whitbread.

Acesta şi-a sfătuit elevul să hipnotizeze din nou fetele deja aflate în transă şi să le trezească folosind o voce profundă.

„Nu ştiu cum să descriu senzaţia, e ca şi cum n-aş mai fi acolo”, a povestit eleva Émilie Bertrand pentru CBC. „Pari pierdută în spaţiu”, a explicat ea.

Eleva spune însă că experienţa a fost una „cool” şi ar repeta-o.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!