Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Joseph Daul (PPE): Victor Ponta trebuie sa demisioneze

Publicat 16:22 | 27 iun. 2012 // Mapamond, România // 1.021 vizualizări

Preşedintele principalului Grup parlamentar European, PPE, Joseph Daul, apreciază că prim-ministrul României, Victor Ponta, “trebuie sa demisioneze, respectând standardele europene”, potrivit unui comunicat de presă al Grupului Partidului Popular European.

“Prim-ministrul român, Victor Ponta, acuzat de plagiat în ceea ce priveşte teza sa de doctorat în drept, trebuie să demisioneze din funcţie, dacă aceste acuzaţii se dovedesc a fi fondate”, a declarat Joseph Daul.

„În conformitate cu standardele europene şi cu o jurisprudenţă deja limpede stabilită, prim-ministrul român nu poate să conducă un guvern al unui stat din Uniunea Europeană dacă a comis într-adevăr o fraudă când a obţinut titlul universitar pe care îl deţine. În multe state europene acest principiu s-a aplicat cu succes în trecutul apropiat. Trebuie să se facă lumină cât mai curând în această problemă, deoarece nu este în joc numai credibilitatea unui stat membru, ci credibilitatea întregii Uniuni”, consideră presedintele Grupului PPE.

“În ultimii ani, Joseph Daul a susţinut cu fermitate România în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. El este de părere că România nu poate decât să piardă teren pe scena europeană dacă prim-ministrul insistă să rămână la putere în condiţiile în care nu a respectat un cod de etică elementară”, se arată în comunicatul de presă.

Grupul PPE este cel mai numeros grup politic din Parlamentul European, cu 271 de membri şi 3 observatori din Croaţia.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!