Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

O misiune NATO a evaluat la Chişinău realizarea IPAP

Publicat 19:38 | 01 Jun 2012 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova, RM-NATO // 658 vizualizări

militar.infomondo.ro

O misiune NATO a efectuat o vizită la Chişinău, în perioada 29 mai – 1 iunie, pentru evaluarea anuală a progreselor înregistrate de Republica Moldova în implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova – NATO.

Delegaţia Alianţei Nord-Atlantice a avut întrevederi cu Andrei Popov, ministru adjunct al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu experţii de la ministerele şi instituţiile responsabile de realizarea IPAP.

Delegaţia NATO şi responsabilii moldoveni au convenit, între altele, să acorde o atenţie prioritară identificării resurselor necesare finalizării Proiectului de distrugere a pesticidelor şi substanţelor chimice periculoase în Republica Moldova.

Reprezentanţii Republicii Moldova “au elucidat acţiunile întreprinse în cadrul IPAP, în particular pentru reformarea şi modernizarea sistemului de securitate şi apărare al Republicii Moldova.
Experţii moldoveni au reflectat măsurile întreprinse pentru reformarea bazei politico-juridice a sectorului de securitate şi apărare, perfecţionarea activităţii instituţiilor din acest sector, consolidarea controlului democratic asupra forţelor armate, ameliorarea sistemului de gestionare a crizelor, edificarea capacităţilor necesare pentru a face faţă noilor riscuri şi provocări ş.a.”, relatează Serviciul de presă al MAEIE.

“Apreciind acţiunile realizate până în prezent de autorităţile moldovene în cadrul Planului de acţiuni RM – NATO, delegaţia Alianţei a formulat un şir de recomandări privind implementarea eficientă de mai departe a IPAP şi a specificat domeniile şi forma în care NATO ar putea oferi asistenţa necesară.
Ambele părţi au convenit să atribuie o atenţie prioritară identificării resurselor necesare şi finalizării Proiectului de distrugere a pesticidelor şi substanţelor chimice periculoase în Republica Moldova”, se arată în comunicatul MAEIE.

Elldor.Info precizează că IPAP, Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO, reactualizat la 20 august 2010, este un document directoriu pentru relaţiile Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică şi vizează, în special, reforma sectorului de apărare şi securitate.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!