Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nicolae Timofti participă la reuniunea SEECP, la Belgrad

Publicat 03:06 | 15 iun. 2012 // Politică, Republica Moldova, RM-UE // 966 vizualizări

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, participă vineri, 15 iunie, la summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care se desfăşoară la Belgrad, Serbia.

Şeful statului are programate la Belgrad şi întâlniri bilaterale cu preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolić, cu preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, şi cu preşedintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, anunţă Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Elldor.Info precizează că din SEECP fac parte 11 state: Albania, Bosnia și Herţegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, România, Republica Moldova, Slovenia, Turcia.

SEECP, înființată în 1996, la iniţiativa Bulgariei, este unul dintre cele mai importante foruri politice regionale, care servește drept platformă de dialog cu Uniunea Europeană.

SEECP este o structură de cooperare regională neinstituţionalizată care şi-a propus să contribuie la consolidarea stabilității și securității în regiune, să ofere sprijin concret pentru perspectiva europeană şi euro-atlantică a statelor din Europa de Sud-Est.

Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline al SEECP la 10 octombrie 2006, cu sprijinul puternic al României.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!