Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Norvegia a eliminat restricţiile de muncă pentru români

Publicat 20:36 | 18 iun. 2012 // Mapamond, România, Social // 985 vizualizări

Românii nu vor mai avea nevoie de permis de muncă pentru a putea să lucreze în Norvegia, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Norvegiei la Bucureşti.
Noua decizie îi pune astfel pe români pe picior de egalitate cu toţi cetăţenii Uniunii Europene – te duci în Norvegia şi te înregistrezi la birourile autorităţilor de acolo, explică “România liberă”.

Parlamentul norvegian a adoptat la 15 iunie o decizie conform căreia muncitorii din România vor avea acces pe piaţa muncii din Norvegia la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni din statele membre ale Spaţiului Economic European.

Guvernul norvegian este de părere că eliminarea acestor restricţii nu va produce perturbări pe piaţa muncii din Norvegia, caracterizată în prezent prin stabilitate şi o rată scăzută a şomajului.
Autorităţile din Norvegia se aşteaptă ca cetăţenii români să stabiliească relaţii de muncă similare cu cele ale muncitorilor din celelalte ţări membre UE din zona Europei Centrale şi de Est”, se arată în comunicatul Ambasadei Norvegiei la Bucureşti.

Norvegia a anunţat recent că va oferi României un ajutor nerambursabil în valoare de 306 milioane de euro, în perioada 2012-2014, prin programele Mecanismului Financiar Norvegian şi ale Spaţiului Economic European (SEE).

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!