Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Norvegia: Internarea psihiatrică a lui Anders Behring Breivik ar costa circa 1,5 milioane de euro pe an

Publicat 15:47 | 28 iun. 2012 // Mapamond // 1.027 vizualizări

guardian.co.uk

Internarea psihiatrică al lui Anders Behring Breivik, autorul atentatelor de la 22 iulie 2011 din Norvegia, ar costa autorităţile acestei ţări circa 10,95 milioane de coroane norvegiene pe an, echivalentul a 1,5 milioane de euro, sumă ce corespunde cheltuielilor persoanle şi de securitate, relatează cotidianul norvegian VG, citat de agenţia EFE.

Calculul rezultă din estimările autorităţilor sanitare, care au avut în vedere că va fi nevoie de cel puţin patru persoane în timpul zilei şi trei în timpul nopţii în centrul care va fi construit special pentru el la închisoarea Ila, unde este încarcerat în prezent.

Un tribunal din Oslo va decide la 24 august dacă extremistul norvegian este sau nu responsabil penal, având în vedere starea sa de sănătate mintală, şi dacă va fi condamnat la închisoare sau va primi tratament psihiatric. Autorităţile de la Oslo au decis ca, în cel de-al doilea caz, să se realizeze un centru special de înaltă securitate numai pentru el în închisoarea Ila, întrucât unităţile de psihiatrie existente în spitalele norvegiene nu îndeplinesc condiţiile impuse de cazul său special.

Construcţia acestui centru va costa circa 2 milioane de coroane (266.000 de euro) şi va cuprinde două camere, o toaletă, o sală de gimnastică, un spaţiu de depozitare şi birouri pentru cei angajaţi acolo.

Anul trecut, la 22 iulie, Breivik a ucis 8 persoane după ce a detonat o bombă în apropierea sediului guvernului din Oslo, plecând ulterior pe insula Utoeya unde a deschis focul asupra unor tineri aflaţi într-o tabără de vară şi a ucis 69 dintre ei.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!