Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

PDL cere demisia lui Victor Ponta. PSD: Sunt „atacuri de o amploare nemaiîntâlnită”

Publicat 20:44 | 29 iun. 2012 // Mapamond, România // 1.030 vizualizări

Cristian Preda – radio3net.ro

Europarlamentarul român Cristian Preda (PDL) i-a cerut, vineri, 29 iunie, premierului Victor Ponta, în numele PDL, să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru în urma scandalului privind presupusul plagiat al tezei acestuia de doctorat, potrivit Agerpres.

„Consiliul care se ocupă de atestarea titlurilor şi certificatelor universitare a decis în unanimitate că Victor Ponta a copiat, a plagiat, acesta este termenul tehnic. În consecinţă, Consiliul a cerut retragerea titlului de doctor”, a menţionat europarlamentarul Cristian Preda.

Pe de altă parte, Secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat vineri că „atacurile orchestrate, din ultima perioadă, la adresa lui Victor Ponta au căpătat o amploare nemaîntâlnită în politica românească”.

Codrin Ştefănescu – dcnews.ro

În opinia sa, “acuzatorii de serviciu nu sunt interesaţi, pe fond, că premierul a plagiat, ci că a deranjat”.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor, transmite Mediafax.

Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21.
CNATDCU, Marius Andruh a analizat, pagină cu pagină, lucrarea de 307 pagini a lui Victor Ponta şi a constatat că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!