Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Secretele unei gimnaste din România: „Toată copilăria mi-a fost frică de tata”

Publicat 23:38 | 09 iun. 2012 // România, Şi altele... // 1.064 vizualizări

Dominique Moceanu, o gimnastă americană de origine română, campioană olimpică la Atlanta în 1996, a făcut dezvăluiri şocante despre familia ei.

Într-un interviu pentru ABC News, fosta gimnastă a povestit cum a aflat că are o soră pe care părinţii au dat-o spre adopţie pentru că se născuse fără picioare.

Dominique, fina Nadiei Comăneci, a vorbit şi de relaţia tensionată cu tatăl ei. Toate aceste amintiri dureroase au fost adunate într-o carte.

Sportiva de origine română, care a început gimnastica la doar 3 ani, a ajuns în lotul antrenat de celebrii Bela și Marta Karoly când avea 10 ani. În 1996 a câştigat aurul la Olimpiada de la Atlanta.

Succesul ei ascundea însă o poveste tristă. Era traumatizată de un tată abuziv, pe care l-a dat în judecată când a împlinit 17 ani. L-a acuzat că şi-a însuşit aproape un milion de dolari din câştigul de la Olimpiadă şi că o bătea.

„Îmi era frică. Toată copilăria mi-a fost frică de tata din cauza temperamentului său violent”, mărturiseşte Dominique.

În 2006, Dominique s-a retras şi s-a căsătorit cu un coleg din lotul naţional. Un an mai târziu, când aştepta să nască, a primit o scrisoare de la sora ei.

„A fost bomba vieţii mele. Aveam o soră, care fusese dată spre adopţie. Nu am ştiut nimic”, spune Dominique.

Când s-au văzut, surorile s-au recunoscut din prima: seamănă leit. Doar că Jenn nu are picioare. Aşa s-a născut. Totuşi face volei şi a concurat la salturi. Iar pasiunea pentru gimnastică a ajutat-o să-şi descopere sora, care era vedetă naţională. Dominique are acum 30 de ani, iar fetiţa ei se pregateşte tot pentru gimnastică.

Sursa: Realitatea.net

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!