Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Şerban Huidu, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare

Publicat 13:26 | 29 iun. 2012 // Mapamond, România, Vedete // 944 vizualizări

dcnews.ro

Fostul realizator TV Şerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu trei morţi, a fost condamnat, vineri, 29 iunie, de Judecătoria Braşov, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Magistraţii Judecătoriei Braşov l-au condamnat pe Şerban Huidu la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, şi un termen de încercare de patru ani şi şase luni.

De asemenea, potrivit instanţei, Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecată de 300 de lei şi urmează să i se restituie autoturismul implicat în accidentul petrecut în 16 octombrie 2011, în apropierea localităţii braşovene Timişul de Sus.

În schimb, autoturismul Dacia Logan în care se aflau cele trei victime ale lui Huidu va rămâne în custodia anchetatorilor ca mijloc de probă la dosar.

Sentinţa Judecătoriei Braşov nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

Şerban Huidu nu a fost prezent, vineri, la Judecătoria Braşov, fiind reprezentat de către avocatul său, Ioan Mânjina.

La procesul de la Judecătoria Braşov au fost prezenţi fiul şi soţia lui Ştefan Lungu Balogh, una dintre cele trei victime.

La primul termen al procesului în care este judecat pentru ucidere din culpă, Şerban Huidu le-a spus magistraţilor, la mijlocul săptămânii trecute, că nu ştie cum a ajuns cu maşina pe contrasens, că îi pare foarte rău pentru tragedie şi că îşi asumă responsabilitatea, în timp ce familiile victimelor au cerut ca acesta să fie condamnat la închisoare cu executare.

Atât procurorii, cât şi avocaţii familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la închisoare cu executare, în timp ce avocaţii fostului realizator TV au solicitat circumstanţe atenunante şi o pedeapsă neprivativă de libertate.

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!