Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Spaţiul aerian al Republicii Moldova – parlamentarii şi Ministerul Apărării au găsit limbaj comun

Publicat 20:53 | 06 iun. 2012 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova // 1.281 vizualizări

Foto: Ministerul Apărării

Comisia parlamentară pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică va susţine programele de reformare a sistemului naţional de securitate şi apărare, implementate de Ministerul Apărării, inclusiv la capitolul dezvoltării capabilităţilor de apărare antiaeriană, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Declaraţia a fost făcută miercuri, 6 iunie, Alexandru Stoianoglo, preşedintele comisiei parlamentare, în cadrul unei şedinţe comune a deputaţilor cu persoane din conducerea Ministerului Apărării, care s-a desfăşurat la Centrul operaţii aeriene al Regimentul de rachete antiaeriene „Dimitrie Cantemir”.

În cadrul şedinţei, membrii Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică au fost informaţi detaliat despre capacităţile de cercetare a spaţiului aerian, sistemul de apărare antiaeriană, funcţionarea sistemului de comandă-control, cooperarea civil-militară şi internaţională în domeniul de specialitate.

De asemenea, a fost efectuată şi o analiză a zborurilor neautorizate în spaţiul aerian al Republicii Moldova în perioada 2006-2012, precum şi a măsurilor întreprinse pentru minimalizarea şi excluderea acestora pe viitor.

Potrivit deputatului Alexandru Stoianoglo, scopul acestei întruniri a fost informarea din prima sursa a membrilor comisiei parlamentare despre procesele de reformare şi modernizare a structurii militare, inclusiv a sistemului de control al spaţiului aerian, problemele cu care se confruntă acesta şi perspectivele de dezvoltare pe termen mediu şi lung.

„Discuţiile de astăzi au fost foarte constructive şi extrem de utile pentru noi, deoarece ne-au permis să aflăm din prima sursă mai multe detalii despre proiectele iniţiate de Ministerul Apărării în procesul de reformare a instituţiei militare”, a declarat Alexandru Stoianoglo după reuniune.

În opinia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, organizarea unor asemenea şedinţe permite stabilirea unor relaţii de colaborare foarte eficiente dintre legislatori şi Ministerul Apărării, care, în final, permit implementarea proiectelor de reformare a sistemului naţional de securitate şi apărare.

„Înţelegerea de către deputaţi a problemelor cu care se confruntă la ora actuală apărarea antiaeriană şi sprijinirea iniţiativelor Ministerului Apărării în forul legislativ ar avea un impact benefic asupra modernizării acestui sector important”, a subliniat Vitalie Marinuţa.

În şedinţă, un subiect aparte al discuţiilor l-au constituit problemele de finanţare a Armatei Naţionale la toate capitolele, inclusiv cele legate de asigurarea cu resurse a programelor de modernizare a unităţilor militare, asigurarea cu echipament modern, protecţia socială a cadrelor etc.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!