Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“Te iubeşte mama!” – nu este doar declaraţia unei mame, ci şi un proiect

Publicat 20:51 | 11 iun. 2012 // România, Social // 1.452 vizualizări

“Te iubeşte mama!” este titlul unui proiect gândit şi iniţiat de Silvia Dumitrache, cu susţinerea Programului Biblionet (Fundaţia IREX România) şi a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

La proiect au aderat peste 150 de biblioteci, care oferă spaţiu pentru comunicarea audio-vizuală (prin Skype) între copii şi părinţi, de 3 ori pe săptămână, căte 4 ore.

clickpentrufemei.ro

Silvia Dumitrache, membră activă în cadrul A.D.R.I. (Associazione delle Donne Romene in Italia), a iniţiat proiectul după ce, în 2010, a vizionat un documentar difuzat de televiziunea publică italiană despre viaţa aşa-numiţilor “orfani albi” din România. Filmul prezenta drama a trei copii care s-au sinucis de dorul mamelor plecate la muncă în Italia.

“Am început să caut soluţii în faţa unui asemenea fenomen dramatic, cu o explozie de suferinţă. Nu poţi rămâne indiferent. Simţeam nevoia să fac ceva. Mi-am pus la bătaie întregul bagaj de cunoştinţe şi timpul liber”, a declarat autoarea proiectului într-un interviu acordat revistei “Iamgine&Brand”.

Proiectul “Te iubeşte mama!” va fi lansat oficial la 30 iunie, cu susţinerea Consulatului General al României la Milano.

Patru biblioteci din Milano au aderat la proiectul “Te iubeşte mama!”

Olga Pârău
Elldor.Info

2 Comentarii

  1. Multumesc frumos pentru material. Speram sa reusim sa lansam proiectul la sfarsitul lunii iunie, in parteneriat cu Comune di Milano/Settore Biblioteche si cu ARI Milano.

  2. Elldor.Info spune:

    Mult succes în continuare, dnă Silvia Dumitrache!

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!