Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Transmisioniştii din Republica Moldova se pregătesc pentru „Combined Endeavor 2012”

Publicat 02:55 | 12 iun. 2012 // Accente Info, Republica Moldova, RM-NATO, Social // 1.448 vizualizări

Transmisionişti din Armata Naţională a Republicii Moldova participă la conferinţa finală de planificare a exerciţiului multinaţional „Combined Endeavor 2012”, programat pentru 3-20 septembrie, în oraşul Grafenwöhr, Germania.

Reuniunea de planificare şi de elaborare a planului exerciţiului se desfăşoară în intervalul 11-15 iunie, în oraşul Budva, Muntenegru.

Conferinţa din Muntenegru întruneşte militari din ţările membre NATO şi semnatare ale Programului Parteneriat pentru Pace, a precizat colonelul Igor Zavalski, şef Direcţie comunicaţii şi sisteme informaţionale, Marele Stat Major al Armatei Naţionale, citat de Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Exerciţiul multinaţional „Combined Endeavor 2012” are ca obiectiv atingerea unui nivel înalt de compatibilitate operativă, securitate informatică, tehnică şi software, prin integrarea sistemelor C4 naţionale, pentru susţinerea pe viitor a contingentelor militare multinaţionale detaşate în operaţiunile cu caracter umanitar, de menţinere a păcii, militare şi înlăturarea consecinţelor calamităţilor naturale.

Colonelul Zavalski a anunţat că Armata Naţională va participa la acest exerciţiu cu 15 militari, echipament de comunicaţii şi informatic (staţii radio, echipamente de reţea).

Armata Republicii Moldova participă la “Combined Endeavor” din anul 1998. Iniţial, militarii moldoveni au avut statut de observatori, iar din 1999 s-au implicat activ în desfăşurarea exerciţiului.

Elldor.Info

US Army Europe

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!