Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Trenurile nu vor circula temporar pe tronsonul Cahul – Giurgiuleşti, din cauza alunecării terasamentului

Publicat 09:31 | 20 iun. 2012 // Economie, Radar, Republica Moldova, Social // 1.058 vizualizări

Tronsonul Cahul-Giurgiuleşti (panoramio.com)

Traficul trenurilor de mărfuri şi de pasageri pe tronsonul de cale ferată Cahul – Giurgiuleşti va fi sistat temporar, deoarece starea terasamentului pune în pericol circulaţia garniturilor, informează printr-un comunicat Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

Pe tronsonul Cahul – Giurgiuleşti s-a depistat o alunecare a terasamentului căii la kilometrul 93 PC 3, cauzată de ploile abundente din ultima perioadă.

Au fost constatate alunecări de terasament pe o porţiune de 10-12 m, la o distanţă de 1,80 m dintre traversă şi râul Prut, adâncimea surpării fiind de 6 metri.

„Este cea mai mică distanţă dintre linia de cale ferată şi râul Prut. Cu alte cuvinte, există riscul ca traversele căii ferate să cadă la propriu în apă”, a declarat Vitalie Strună, directorul general al direcţiei „Calea Ferată din Moldova”, citat în comunicat.

Pentru restabilirea tronsonului de cale ferată este nevoie de circa 350 de milioane de lei.

„Calea Ferată din Moldova” a solicitat Guvernului crearea unei comisii pentru examinarea situaţiei.

„Calea Ferată” este dotată cu utilaj tehnic şi dispune de personal calificat pentru începerea reparaţiei tronsonului de cale ferată Cahul – Giurgiuleşti, asigură întreprinderea în acelaşi comunicat.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!