Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vladimir Voronin: „Am venit pentru a îndeplini o altă misiune”

Publicat 20:47 | 14 iun. 2012 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova // 1.168 vizualizări

europalibera.org

Deputaţii Partidului Comuniştilor (PCRM) şi-au reluat joi, 14 iunie, activitatea în plenul Parlamentului, punând capăt astfel unui boicot care a durat o jumătate de an.
Deputaţii din AIE au salutat revenirea comuniştilor în sala de şedinţe şi chiar i-au întâmpinat cu aplauze.

Între timp, PCRM a pierdut 6 mandate – două grupuri a câte trei deputaţi, în frunte cu Igor Dodon şi Vadim Mişin, au abandonat partidul. În prezent, comuniştii deţin 36 de mandate în Parlamentul Republicii Moldova, cu 101 deputaţi.

În plus, postului de televiziune NIT, loial PCRM, i-a fost retrasă licenţa.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că deputaţii PCRM au revenit în Parlament cu un pachet de iniţiative legislative, “pentru a continua lupta politică în interesul democraţiei şi independenţei” Republicii Moldova.

„Am venit pentru a îndeplini o altă misiune. În perioada boicotului societatea s-a convins că Parlamentul şi preşedintele sunt nelegitimi”, a declarat liderul comuniştilor.

Vladimir Voronin a reluat tema necesităţii alegerilor parlamentare anticipate, PCRM reconfirmând că nu recunoaşte legitimitatea actualei legislaturi şi, prin urmare, nici a şefului statului, ales de forul legislativ.

Liderul PCRM le-a cerut celor şase deputaţi care au plecat din partid să-şi depună mandatele câştigate pe listele comuniştilor în alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010. Legislaţia, însă, nu-i obligă să facă acest lucru.

În şedinţa din 14 iunie, deputaţii PCRM au susţinut prin vot, împreună cu parlamentarii din AIE, o iniţiativă legislativă a Partidului Liberal care viza o completare la Legea Guvernului. Unii deputaţi comunişti au şi lăudat proiectul, de la microfonul din sala de şedinţe.
Iniţiativa, adoptată în două lecturi, prevede ca autorii proiectelor de lege să participe la şedinţele Guvernului în care acestea sunt discutate, înainte de avizare.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!