Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Află dacă parola ta de Yahoo a fost spartă!

Publicat 02:47 | 13 iul. 2012 // Mapamond, Şi altele... // 1.285 vizualizări

Nou: Schimbă-ţi urgent parola! Au fost furate parole de Yahoo, dar şi de Gmail, Hotmail ş.a.!
Majoritatea site-urilor care au anunţat faptul că 435.000 de parole Yahoo au fost publicate pe Internet, după ce hackerii au spart un server al companiei, au refuzat să publice şi linkul spre site-ul unde au fost postate informaţiile.

Compania Sucuri s-a mişcat repede şi a creat un instrument prin care posesorii de conturi Yahoo pot verifica dacă au fost sau nu victimele atacului informatic.

Iată site-ul pe care poţi verifica dacă parola ta de Yahoo a fost compromisă:
Sucuri.net

Yahoo a confirmat atacul. „Un fişier mai vechi Yahoo Contributor Network, care conţine în jur de 450.000 deconturi, a fost compromis ieri. Dintre ele, mai puţin de 5% au parole valide”, au spus reprezentanţii companiei.

Hackerii au folosit metoda numită SQL injection pentru a pune stăpânire pe un domeniu al Yahoo, bănuit a fi Yahoo Voice.

Aşadar, persoanele cele mai vulnerabile sunt cele care au folosit sistemul de convorbiri al Yahoo, care se bazează pe tehnologia VoIP (Voice over Internet Protocol).

„Sperăm că cei responsabili cu securitatea acestui domeniu vor înţelege acţiunea noastră ca un semnal de avertizare, nu ca o ameninţare. Au existat în trecut vulnerabilităţi ale serverelor Yahoo! Inc. cu consecinţe mai grave decât dezvăluirea noastră”, au scris hackerii la sfârşitul listei cu username-uri şi parole.

Sursa: Realitatea.net

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!