Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

De ce a murit Yasser Arafat

Publicat 06:22 | 14 iul. 2012 // Mapamond // 1.304 vizualizări

Moartea fostului lider palestinian Yasser Arafat (n. 24 august 1929 –  d. 11 noiembrie 2004, Paris) a fost cauzată de o substanţă otrăvitoare.

Afirmaţia îi aparţine medicului care conduce echipa de anchetă referitoare la deces, iordanianul Abdullah Al Bashir, relatează Europa Press, citată de Agerpres.

Probele sugerează că Yasser Arafat a fost otrăvit cu o substanţă toxică ce nu a fost examinată la momentul respectiv, a spus Al Bashir într-o conferinţă de presă, vineri, 13 iulie, la sosirea sa în Cisiordania.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmud Abbas, a cerut comisiei care anchetează cauzele îmbolnăvirii şi încetării din viaţă a lui Yasser Arafat să analizeze toate informaţiile despre deces şi să ceară ajutor unor experţi arabi şi din alte ţări pentru a descoperi cauza morţii fostului lider palestinian.

Canalul de televiziune Al Jazeera a transmis o informaţie potrivit căreia este posibil ca Yasser Arafat să fi fost otrăvit cu poloniu-210. După această ştire, văduva lui Yasser Arafat, Suha Arafat, a cerut exhumarea rămăşiţelor pământeşti ale soţului ei.

Al Jazeera informa că Institutul de Radiofizică din Lausanne (Elveţia) a găsit cantităţi mari de poloniu-210 în eşantioane biologice prelevate din lucrurile personale ale lui Yasser Arafat.

Potrivit Europa Press, totuşi, simptomele descrise în rapoartele medicale referitoare la Yasser Arafat nu corespund efectelor poloniului-210.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!