Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ion Benim – s-a născut fără mâini şi fără picioare, dar nu cere de pomană de la nimeni

Publicat 13:36 | 03 iul. 2012 // Mapamond, România // 1.547 vizualizări

libertatea.ro

Oameni ca Ion Benim din satul vrâncean Prahuda se nasc, probabil, spre ruşinea trântorilor.
Ion Benim, în vârstă de 62 de ani, s-a născut fără mâini, fără picioare, dar asta nu l-a împiedicat să ducă o viaţă demnă, fără să ceară de pomană, scrie Aurel Şelaru în Libertatea.ro.

Omul îşi face singur treburile casnice şi se străduieşte să se descurce cu cei 290 de lei (româneşti), ajutorul mizer pe care îl primeşte de la stat.

“Dacă tot m-am născut aşa, a trebuit să învăţ să trăiesc şi până acum, iaca, m-am descurcat”, zice senin Ion Benim.  “Dacă îţi dă Dumnezeu, trebuie să suferi”, spune el.

“În loc de mâini are două cioturi. Alt bont are în locul piciorului drept, iar celălalt nu este dezvoltat. (…)
Nu cere de la nimeni şi pentru toate serviciile pe care i le mai fac alţii plăteşte cu banii jos. Când era mai tânăr muncea la pădure, căra lemne cu căruţa, dar de un timp nu îl mai ţin puterile pentru un astfel de efort şi mai face cărăuşie doar prin satul lui.
El îşi înhamă şi îşi deshamă calul, îşi pregăteşte căruţa şi mână cu pricepere pe toate drumurile pe care este nevoit să o ia.
Aşa merge să-şi cumpere pâine şi alimente de la magazin. În ciuda traiului greu, nea Ion nu a cerut niciodată de pomană şi nu a primit nimic gratis, dar recunoaşte că din cauza bătrâneţii nu mai poate face multe singur”, scrie Libertatea.ro.

“Nu am decât televizorul ăsta, alte aparate nu. N-am cum să le iau şi nici nu ştiu dacă le-aş putea folosi… Ce să zic, mi-ar trebui multe, dar cui să-i spun? Îi mai spun lui Dumnezeu, cu El vorbesc…”, mărturiseşte Ion Benim.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!