Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Kim Jong-un ar fi căsătorit din 2009 cu „tovarăşa Ri Sol-ju” şi ar avea un copil de doi ani

Publicat 22:00 | 25 iul. 2012 // Mapamond // 962 vizualizări

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu numai că este căsătorit, dar are şi un copil, potrivit unor informaţii difuzate la 25 iulie de agenţia niponă de presă Kyodo.

Chonh Song Jang, cercetător-şef la institutul Sejong, un centru de reflecţie din Coreea de Sud, a declarat că există informaţii că liderul nord-coreean s-a căsătorit în 2009 şi soţia sa a născut în 2010.

Agenţia de presă sud-coreeană Yonhap a anunţat miercuri, citând televiziunea nord-coreeană, că şeful statului nord-coreean, Kim Jong-un, ajuns la putere după decesul tatălui său Kim Jong-il în decembrie anul trecut, este căsătorit. Conform televiziunii nord-coreene, acesta a participat la inaugurarea unui parc de distracţii împreună cu soţia sa, prezentată doar ca Ri Sol-ju.

Potrivit cercetătorului sud-coreean citat de Kyodo, soţia lui Kim Jong-un are 27 de ani şi a absolvit universitatea Kim Ir-sen din Phenian, de origine fiind din Chongjin, în nord-estul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord).

Conform ziarului sud-coreean Chosun Ilbo, citat de agenţia de presă rusă Ria Novosti, femeia provine dintr-o familie de profesori şi doctori.

Tânăra a mai apărut alături de Kim Jong-un la 5 iulie, în timpul unui concert, apoi la 8 iulie, în cursul unei vizite la mausoleul lui Kim Ir-sen.

Televiziunea nord-coreeană a anunţat doar că: “Mareşalul Kim Jong-un a asistat la ceremonia de inaugurare a parcului de distracţii Rungna împreună cu soţia sa, tovarăşa Ri Sol-ju”.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!