Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

ONU anunţă că alimentele s-au ieftinit la nivel mondial

Publicat 16:49 | 05 iul. 2012 // Mapamond // 1.085 vizualizări

mediafax.ro

Preţurile alimentelor la nivel mondial au scăzut în iunie 2012 pentru a treia lună consecutiv, cu 1,8% faţă de luna mai, şi au ajuns la cel mai redus nivel începând cu septembrie 2010, a anunţat, joi, 5 iulie, Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU (FAO), citată de Mediafax.

În ultimele două săptămâni, notează agenţia, preţurile materiilor prime agricole, inclusiv cereale, au crescut puternic, ca urmare a degradării stării culturilor în Statele Unite.

Într-un alt raport, Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU organizaţia a redus prognoza pentru recolta de cereale pentru acest an la nivel global, dar se aşteaptă încă la un nivel record.

Agerpres, cu referire la AFP, precizează că FAO dă lunar publicităţii propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate de un coş de alimente format din cereale, oleagionase, lactate, carne şi zahăr.

În luna iunie 2012, acest indice a atins o valoare medie de 201 puncte, în scădere cu patru puncte comparativ cu valoarea înregistrată în luna mai. De asemenea, luna trecută a fost a treia lună consecutivă de scădere a Food Price Index.
Potrivit FAO, în prezent acest indice este cu 15,4% sub nivelul de vârf atins în luna februarie 2011, când preţurile produselor alimentare au atins cel mai ridicat nivel de la debutul publicării datelor statistice.

Perspectivele economice în continuare incerte şi prognozele suficiente privind recoltele au permis scăderea preţurilor internaţionale la majoritatea produselor alimentare se arată în comunicatul FAO.

Separat, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi-a revizuit joi, în jos, cu 23 milioane tone estimările privind recolta mondială de cereale din acest an. În pofida acestei revizuiri, FAO estimează că recolta mondială de cereale din 2012 se va situa la nivelul record de 2.396 milioane tone.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!