Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Poliția a constatat “nereguli grave” la Fabrica de unt din Floreşti (video)

Publicat 22:13 | 15 iul. 2012 // Justiţie, Radar, Republica Moldova, Social // 1.691 vizualizări

Poliția a depistat la Fabrica de unt din Floreşti “un lot impunător” de produse lactate ce aveau indicată pe ambalaj ca dată a fabricării o zi din viitor sau data fabricării lipsea cu desăvârşire.

Totodată, erau păstrate pentru comercializare cantităţi de unt al căror termen de valabilitate expirase acum mai bine de un an, în iunie 2011.

Persoanele din conducerea întreprinderii vor fi trase la răspundere conform Codului contravențional al Republicii Moldova.

Ofițerii Secției Investigare a Fraudelor din cadrul Comisariatului de Poliție Bălți au depistat “nereguli grave” la SA „Fabrica de unt din Florești”, informează Serviciul de presă al MAI.

În urma unei verificări efectuate joi, 12 iulie, în comun cu angajații Serviciului Veterinar și ai Centrului de Sănătate Publică Florești, s-a depistat că pe 304 pachete de chefir degresat, în valoare de 1.520 de lei, era indicată data fabricării 14.07.2012.

De asemenea, polițiștii anunţă că au depistat 8,8 tone de unt, în valoare de 457.600 de lei, care nu aveau indicată pe ambalaj data fabricării și termenul de valabilitate.
Mai mult, 1,5 tone de unt, de același fel, în valoare de 78.000 de lei, erau păstrate pentru a fi comercializate, deși termenul de valabilitate era depășit din 6 iunie 2011.

Valoarea totală a produselor lactate ridicate în urma verificărilor constituie 537.120 de lei.

Împotriva responsabililor de la întreprindere a fost pornită o cauză contravențională, în baza art. 98 „Utilizarea, la marcarea produselor, a unor indicaţii false ori înşelătoare” și în baza art. 273 „Încălcarea regulilor de comerț” ale Codului contravențional.

Pentru aceste încălcări sunt prevăzute pedeapse cu amendă de până la 300 de unităţi convenţionale (1 u.c. = 20 de lei) și, respectiv, de până la 200 de unităţi convenţionale, potrivit Serviciului de presă al MAI.

Instanța de judecată va lua o decizie referitoare la produsele lactate ridicate.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!