Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Premieră: 33 de fete concurează pentru 8 locuri la Academia Militară “Alexandru cel Bun”

Publicat 21:22 | 25 iul. 2012 // Republica Moldova, Social // 1.588 vizualizări

Foto: Ministerul Apărării

Peste 200 de tineri din Republica Moldova au susţinut miercuri, 25 iulie, probele de admitere la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” din Chişinău, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

În premieră pentru Armata Naţională, 33 dintre candidaţi sunt fete. Ele concurează pentru opt locuri la specialitatea Transmisiuni, a precizat comandantul-rector al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş.

“Decizia de a înmatricula fete în instituţia noastră se datorează programului de modernizare a Academiei Militare şi statutului de membru al Consorţiului Programului “Parteneriat pentru Pace” al Academiilor de Apărare şi Instituţiilor de Studii de Securitate”, a declarat Mihail Bucliş.

Colonelul Bucliş s-a arătat mulţumit de prestaţia şi ambiţia fetelor în cadrul probelor de admitere.
“Deşi este o premieră pentru Armata Naţională, candidatele s-au dovedit a fi bine motivate, într-o condiţie fizică excelentă şi capabile să concureze pe aceeaşi treaptă cu băieţii”, a spus rectorul Academiei „Alexandru cel Bun”.

Examenele de admitere în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” se desfăşoară în perioada 23-26 iulie şi cuprind testul de inteligenţă şi testarea aptitudinilor sportive.

În cadrul probei fizice, candidaţii concurează la alergări pe distanţa de 100 metri, tracţiuni în braţe la bara fixă (băieţi), îndoirea şi dezdoirea trunchiului (fete) şi curse pe distanţa de 1000-3000 de metri.

Pentru anul de studii 2012-2013, Academia Militară propune 100 de locuri, dintre care 50 la specialitatea Infanterie, 25 – la Artilerie şi 25 – la Transmisiuni.

Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani, iar studenţii se află la întreţinerea deplină a statului, fiindu-le asigurate cazarea, hrana şi echipamentul militar.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!