Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Secret dezvăluit: Detalii despre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra

Publicat 21:20 | 24 iul. 2012 // Mapamond // 863 vizualizări

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra este un secret pe care organizatorii vor să-l păstreze cu orice preţ, dar încep să apară informaţii despre evenimentul care va avea loc vineri, 27 iulie, conceput de regizorul Danny Boyle, informează AFP.

Zeci de mii de persoane au fost prezente luni seară la o mare repetiţie în costume, de peste două ore, pe Stadionul Olimpic, însă Danny Boyle le-a cerut „să păstreze suspansul”, nedezvăluind nimic din ce au văzut, pe internet sau în altă parte.

Mesajul „Save the surprise” era afişat regulat pe ecranele uriaşe suspendate pe stadion, fiind de asemenea reluat la microfon de animatori. Nu toţi participanţii au respectat acest consemn, iar amănuntele au început să circule pe internet. Chiar Boyle şi membrii echipei sale au recunoscut că în epoca web-ului scurgerile sunt aproape inevitabile.

Oficial au fost dezvăluite puţine lucruri despre acest spectacol de 27 de milioane de lire streline. Cert este că el trebuie să fie diferit de gigantismul ceremoniei de deschidere a Jocurilor de la Beijing.

„Mai intim”, spectacolul va povesti „istoria Regatului Unit cu ajutorul unor oameni adevăraţi”, a explicat Boyle. Vor participa totuşi 10.000 de voluntari şi au fost realizate nu mai puţin de 23.000 de costume.

Se ştie că peluza Stadionului Olimpic va fi transformată cu această ocazie într-un peisaj dintr-un sat englezesc, cu câmpuri şi râuri, vaci, oi, ogrăzi, familii la picnic şi ţărani arând pământul.

Cele patru provincii ale Regatului Unit vor fi reprezentate prin simbolul lor floral: trandafirul Angliei, ciulinele Scoţiei, narcisa galbenă a Ţării Galilor şi floarea de in a Irlandei de Nord.

Aceste informaţii oficiale nu i-au mulţumit pe curioşi, iar presa e plină de speculaţii.

„Sunday Times” scrie că zeci de Mary Poppins vor coborî din cer, cu umbrelele lor, pentru a-i salva pe copiii terorizaţi de Voldemort, sumbrul duşman al lui Harry Potter. Ar putea fi prezent şi un celebru agent secret britanic.

Dacă spectacolul avansează rapid, ultimele zile dinaintea ceremoniei sunt departe de a fi liniştite pentru organizatori.

Autorităţile au repetat marţi că Londra e în grafic pentru Jocuri, dar anunţul desfăşurării de urgenţă a 1.200 de soldaţi suplimentari pentru asigurarea securităţii a produs o proastă impresie.

Statul mai intervenise o dată mobilizând în ultimul moment 3.500 de soldaţi, după ce o companie privată de securitate, însărcinată cu furnizarea de gărzi de corp, a anunţat că nu este în măsură să-şi îndeplinească angajamentele.

Un adevărat călcâi al lui Ahile pentru aceste Jocuri este transportul. O dovedesc aglomeraţiile de la metrou, de la orele de vârf. Aeroportul Heathrow, principala poartă de intrare a JOr, va trebui să arate că este la înălţime: marţi (astăzi – n. red.) se anunţă cea mai încărcată zi din istoria sa, cu 217.000 pasageri aşteptaţi, dintre care 99.000 de sosiri.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!