Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Aur, argint şi bronz pentru Republica Moldova la Taekwondo

Publicat 16:12 | 14 aug. 2012 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, Social // 1.161 vizualizări

Foto: Ministerul Apărării

Echipa Republicii Moldova a cucerit, în premieră absolută, medalii de aur, argint şi bronz la Campionatul Mondial de Taekwondo, desfăşurat în perioada 6-13 august în Ottawa, Canada.
Toţi cei nouă sportivi moldoveni fac parte din Clubul Sportiv Central al Armatei, potrivit precizării Serviciului de presă al Ministerului Apărării.

Sportivul Petru Cotoman, la categoria de 82 kg, a obţinut medalia de aur la compartimentul sparring, iar Nicolae Gavriliţă, categoria de 70 kg, s-a clasat pe locul doi, cucerind medalia de argint.

La compartimentul tehnică specială individual, Nicolae Gavriliţă s-a clasat pe locul întâi, poziţia a doua revenindu-i lui Rinat Pulcinschi.

La sparring juniori, proba individuală, Simion Furdui a cucerit medalia de bronz.

La sparring pe echipe şi spargeri pe echipe (kyok-pa), sportivii moldoveni s-au clasat pe locul doi.

La ambele probe selecţionata Republicii Moldova a disputat finala cu sportivii din Argentina.

Echipa Republicii Moldova este pregătită de antrenorii Iurie Spătaru, care a condus delegația la campionat, şi Corneliu Bulat, care a fost și membru al echipei, participând în competiție la categoria veterani.

Campionatul Mondial de Taekwondo se desfăşoară o dată la doi ani. Următoarea ediţie va avea loc în 2014, în Sardinia, Italia.
La ediția din acest an au participat 732 de sportivi din peste 25 de ţări.

Toți reprezentanţii echipei Republicii Moldova sunt premianţi ai Campionatului Europei, care s-a desfăşurat în luna octombrie 2011 în Italia, oraşul Napoli.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!