Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova respinge acuzaţiile

Publicat 16:06 | 03 aug. 2012 // Radar, Republica Moldova, Social // 934 vizualizări

Comitetul Național Olimpic (CNO) al Republicii Moldova vine cu o serie de precizări referitoare la eliminarea sportivelor Natalia Artîc (aruncarea discului) și Marina Marghieva (aruncarea ciocanului) din Echipa Olimpică, într-un comunicat de presă difuzat la 3 august.

CNO respinge acuzațiile potrivit cărora ar fi tăinuit în mod intenționat faptul că cele două sportive nu s-au deplasat la Londra, nemaifăcând parte din lotul olimpic, după ceu au fost depistate pozitiv la probele anti-doping efectuate înaintea Jocurilor Olimpice.

Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova afirmă că “în lipsa unei notificări oficiale” de la Federația Internațională, “nu a fost în măsură să facă declarații publice înaintea Jocurilor Olimpice precum că sportivele sus-menționate au utilizat substanțe dopante”.

În comunicatul CNO se arată:
“Spre corecta informare a opiniei publice, CNO al Republicii Moldova dorește să aducă precizări cu privire la eliminarea sportivelor Natalia Artîc (aruncarea discului) și Marina Marghieva (aruncarea ciocanului) din Echipa Olimpică.

Natalia Artîc și Marina Marghieva au fost acuzate de încălcarea regulamentului anti-doping înaintea Jocurilor Olimpice printr-o scrisoare confidențială adresată Federației Naționale de profil cu referire la rezultatele pozitive ale probei A.

Conform procedurilor internaționale de control doping, confirmarea substanțelor dopante în organism se efectuează prin contraexpertiză – analiza probei B. În cazul confirmării rezultatului probei A, Federația Internațională emite o notificare oficială cu privire la violarea regulamentului anti-doping.

În lipsa unei astfel de notificări oficiale, CNO nu a fost în măsură să facă declarații publice înaintea Jocurilor Olimpice precum că sportivele sus-menționate au utilizat substanțe dopante.

Astfel, CNO dezminte acuzațiile apărute în ultimele zile, precum că aceste informații ar fi fost tăinuite în mod intenționat.

Mai mult ca atât, CNO ține să reitereze poziția sa cu privire la cazurile de dopaj în sport, care este una de condamnare. CNO susține eforturile comunității internaționale anti-dopaj, îndreptate spre anihilarea acestui fenomen negativ.”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!