Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Site-ul eBay interzice comerţul cu poţiuni magice, blesteme şi vrăji

Publicat 23:00 | 17 aug. 2012 // Mapamond, Şi altele... // 1.139 vizualizări

AFP/Mediafax

Conducerea site-ului de licitaţii online eBay a decis interzicerea comerţului cu poţiuni magice, blesteme şi vrăji, începând din 30 august.

Pe eBay puteţi să găsiţi aproape orice.

Vă aflaţi în căutarea unei vrăji care să îl facă pe partenerul de viaţă să tânjească după dumneavoastră şi după nimeni altcineva? Sau o incantaţie de răzbunare, ce ţine de domeniul magiei negre, pentru a vă blestema duşmanii? Sau poate o poţiune clasică de 51 de dolari contra demonilor care promite să „distrugă energiile puternice ale demonilor, entităţile, fiinţele şi forţele malefice”.

În curând, însă, toate aceste lucruri nu vor mai putea fi găsite pe eBay.

Începând din 30 august, acest site de licitaţii online interzice comerţul cu blesteme, vrăji, poţiuni magice, rugăciuni mistice, servicii de binecuvântare, sesiuni de vindecare şi alte activităţi din acest registru, informează ABC News.

„eBay îşi revizuieşte cu regularitate categoriile de produse şi îşi actualizează politicile comerciale în funcţie de feeback-ul primit de la clienţi”, se afirmă în comunicatul emis de această companie.

„Vom renunţa la un număr mic de subcategorii din categoria mai mare de produse metafizice, întrucât cumpărătorii şi vânzătorii ne-au spus că tranzacţiile din acele subcategorii generează adeseori probleme care cu greu pot fi apoi rezolvate”, se mai spune în comunicat.

eBay, care deţine serviciul PayPal, este unul dintre cele mai mari site-uri de licitaţii online din lume. Luna trecută, această companie cu sediul la San Jose din California, a anunţat că a înregistrat o creştere consistentă a veniturilor în al doilea trimestru al anului 2012. Veniturile pentru trimestrul care s-a încheiat pe 30 iunie au crescut cu 23 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns la valoarea de 3,4 miliarde de dolari.

Compania americană prezintă în continuare pe site-ul ei o serie vastă de oferite inedite. Astfel, pentru 3,5 milioane de dolari, un bărbat din Florida vinde „American Dream” (Visul American), care include absolut toate bunurile pe care acesta le deţine.

Pe de altă parte, o picătură de clei, care seamănă cu figura personajului animat Homer Simpson, a fost cumpărată cu peste 200.000 de dolari, în luna ianuarie.

Însă interzicerea poţiunilor magice şi a blestemelor a cauzat nemulţumirea unora dintre clienţii site-ului. Unul dintre ei, într-un mesaj postat pe forumul eBay, a spus că această interzicere are un caracter discriminatoriu.
„EBay interzice obiectele religioase alternative. Nu însă şi pe cele pentru creştini. Apa sfinţită sau alte obiecte «sfinte» sunt permise, în mod discriminatoriu. Ca să lămuresc lucrurile: Un anumit tip din Roma, care poartă robe lungi, poate să îşi vânture mâna deasupra unui recipient cu apă şi să o îmbibe cu ceva şi apoi spune că acea apă este foarte «puternică». Cum diferă asta de orice alt obiect magic vândut în trecut pe eBay?”, a scris în mesajul său utilizatorul „Disgusted” (Dezgustatul).

Săptămâna trecută, o petiţie intitulată „Don’t Ban Our Psychics”, care a fost semnată până acum de peste 800 de persoane, a fost postată online.
„eBay, nu ne interzice serviciile noastre metafizice! Luptă pentru spiritiştii şi cititorii noştri în cărţi de tarot, pentru vrăjitoare, vraci, păgâni, adepţi ai filosofiei new age, vindecători, binecuvântători, vrăjitori, practicanţi de voodoo, obiecte de magie şi, cel mai important, pentru toţi clienţii şi prietenii noştri!”, se afirmă în această petiţie.

O întrebare rămâne însă în conştiinţa publicului: În ciuda acestei interdicţii, vor mai putea oare oamenii să îşi vândă sufletul pe eBay, asa cum a făcut-o Hemant Mehta, care este ateu, în anul 2006?

Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!