Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SUA: Şomajul a crescut îngrijorător şi scade consumul

Publicat 18:35 | 03 aug. 2012 // Mapamond // 1.017 vizualizări

Rata şomajului din Statele Unite a crescut în luna iulie la 8,3%, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni.
Aceasta, chiar dacă numărul locurilor de muncă din cea mai mare economie a lumii a urcat cu 163.000, cu mult peste cât se aşteptau economiştii, potrivit Bloomberg, preluată de Mediafax.

Datele pentru iulie au fost anunţate vineri, 3 august, de Departamentul Muncii de la Washington.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indica o creştere cu 100.000 a numărului locurilor de muncă şi stagnarea şomajului la 8,2%.

Creşterea numărului de locuri de muncă nu este suficient de puternică pentru a muşca din rata şomajului. Este nerealist să ne aşteptăm la creşteri puternice ale cheltuielilor de consum. Oficialii Fed (Rezerva Federală – n.r.) vor aştepta până când va fi mai clar ce se va întâmpla pe frontul politicii fiscale”, comentează pentru Bloomberg Joshua Shapiro, economist şef la compania de consultanţă şi cercetare de piaţă MFR, din New York.

Şomajul ridicat trage în jos consumul, cel mai important sector al economiei SUA, mediul de afaceri fiind afectat atât de încetinirea economiei mondiale, cât şi de modificarea iminentă a regimului fiscal pe plan intern.

Numărul locurilor de muncă din sectorul privat din SUA a crescut în iulie cu 172.000, după un plus de 73.000 în iunie.

În sectorul bugetar, numărul angajaţilor a coborât cu 9.000 pentru cea de-a doua lună consecutiv.

Venitul mediu a crescut în luna iulie cu 2 cenţi, la 23,52 dolari pe oră, potrivit raportului prezentat de guvernul american. Numărul mediu de ore lucrate săptămânal a stagnat la 34,5.

Rata şomajului din SUA se menţine peste pragul de 8% din februarie 2009, cea mai îndelungată astfel de perioadă din 1948.

Produsul Intern Brut al SUA a crescut cu 1,5% în trimestrul al doilea faţă de perioada corespunzătoare a anului 2011, după un avans de 2% în primele trei luni ale anului.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!