Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cultul cargo: Oameni care se închină la avioane

Publicat 12:19 | 19 sept. 2012 // Elldorscop // 1.422 vizualizări

Cultul cargo, al “închinătorilor la avioane”, a apărut pe insulele din Melanezia în anii celui de-al Doilea Război Mondial.
Atunci, în timpul operaţiunilor militare contra Japoniei, pe insulă a fost paraşutată o imensă cantitate de haine, conserve, produse industriale şi arme. Produsele erau destinate armatei, dar şi insularilor care slujeau în armată.

După război, armata a părăsit insula.

Printre localnicii de pe insulă se răspândise credinţa că produsele paraşutate erau de origine divină, fiindcă ei au văzut cum cădeau din cer.

Aborigenii credeau că, prin anumite practici, se pot invoca avioanele care să aducă produse aşa de minunate.

Aşa se face că ei au început să imite acţiunile militarilor şi ale aviatorilor, care au precedat căderea “manei cereşti”.

De exemplu, şi-au pus căşti de lemn şi au aprins făclii care trebuiau să semnalizeze aterizarea aeronavelor. Ei chiar şi-au făcut din lemn nişte “turnuri de dispecerat şi control” şi “piste de aterizare”.

Cultul cargo (sau, în limba papuaşilor, “Cultul Darurilor Cereşti”) s-a păstrat până în zilele noastre.

Practicanţii fac regulat exerciţii pe insulă şi organizează un fel de marşuri militare, dar, în loc de arme, poartă în mâini crengi şi îşi desenează pe corpuri decoraţii militare şi literele “USA”, aşa cum au văzut ei la soldaţii americani…

Evident că au fost ucişi nişte oameni ca jertfă pentru “zeii” care aduc containerele cu marfă.
Credincioşii cultului au convingerea că, dacă spiritele primesc jertfa lor, atunci le vor trimite insularilor tot felul de bunătăţi.

Mai multe detalii despre cultul “închinătorilor la avioane” găsiţi în articolul lui Viorel Patrichi Ieșirea din garaj şi “Cultul Darurilor Cereşti”

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!