Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ieșirea din garaj şi „Cultul Darurilor Cereşti”

Publicat 17:30 | 18 sept. 2012 // Mapamond, Opinii, România // 1.208 vizualizări

Foto: Reuters/Romanialibera.ro

Vedere de pe Centură

Viorel Patrichi

„Bucuroși le-om duce toate…“

Dacă tot românul s-a născut poet, Traian Băsescu a ieșit din garaj mai înțelept. A priceput definitiv că nu e bine să te pui cu prostul că are mintea odihnită…

Alde Căcărău și Pontănacu au înfrânt din nou și doar le-am spus să n-o facă încă din 2009 că nu au nicio șansă. Dar cine aș fi eu să le dau sfaturi unor asemenea înălțimi? Acum dau o altă mutare în plic: Căcărău nu va ajunge președintele României prin vot deschis cum nu voi fi eu niciodată patriarh. Pentru că și-a dat arama arivismului pe față.

Prin urmare, numai autosuspendarea i-ar mai salva de ridicol. Ei nu cunosc însă noțiunea de ridicol. Așa se face că au interzis montarea camerelor de luat vederi la alegerile parlamentare. La fel ca la referendum. Nu e democratic să afle oamenii obișnuiți ce fac ei cu sacii de voturi. În consecință, pentru cei care își pierd vremea să citească, eu propun:

Moarte ritualică, în locul alegerilor!

Foto: Vlad Sokhin/vice.com

În districtul Boghia din provincia Madang, din Papua-Noua Guinee, au fost ucişi 7 oameni. Poliţia anunţă că aceste crime au fost săvârşite în scopuri ritualice.
Autorii crimelor fac parte din aşa-numitul cult-cargo, care se închină la… avioanele de marfă! Din acest motiv, au fost suspendate alegerile parlamentare din regiune.

Anthony Vagambi, şeful poliţiei locale, a spus că mişcarea „închinătorilor la avioane” este foarte larg răspândită astăzi. Cultul-cargo a apărut pe insulele din Melanezia în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Atunci, în timpul operaţiunilor militare contra Japoniei, pe insulă a fost paraşutată o imensă cantitate de haine, conserve, produse industriale şi arme. Produsele erau destinate armatei, dar şi insularilor care slujeau în armată.

După război, armata a părăsit insula. Printre localnicii de pe insulă se răspândise credinţa că produsele paraşutate erau de origine divină, fiindcă ei au văzut cum cădeau din cer. Aborigenii credeau că, prin anumite practici, se pot invoca avioanele care să aducă produse aşa de minunate. Aşa se face că ei au început să imite acţiunile militarilor şi ale aviatorilor, care au precedat căderea „manei cereşti”. De exemplu, şi-au pus căşti de lemn şi au aprins făclii care trebuiau să semnalizeze aterizarea aeronavelor. Ei chiar şi-au făcut din lemn nişte „turnuri de dispecerat şi control” şi „piste de aterizare”.

Cultul-cargo (sau, în limba papuaşilor, „Cultul Darurilor Cereşti”) s-a păstrat până în zilele noastre. Practicanţii fac regulat exerciţii pe insulă şi organizează un fel de marşuri militare, dar, în loc de arme, poartă în mâini crengi şi îşi desenează pe corpuri decoraţii militare şi literele „USA”, aşa cum au văzut ei la soldaţii americani…

Evident că au fost ucişi nişte oameni ca jertfă pentru „zeii”, care aduc containerele cu marfă. Credincioşii cultului au convingerea că, dacă spiritele primesc jertfa lor, atunci le vor trimite insularilor tot felul de bunătăţi.

Nu e primul caz de ucidere ritualică din Papua-Noua Guinee. Sociologii spun că multe triburi din această ţară continuă să trăiască la nivelul epocii de piatră. Se întâmplă frecvent să fie acuzaţi de vrăjitorie, practici prin care, de regulă, se ajunge la masacre, fiindcă aici este adoptată vendeta.

Din nefericire, autorităţile nici nu-şi imaginează ce se întâmplă în interiorul triburilor fiindcă tribalii trăiesc prin sate îndepărtate, îşi rezolvă singuri problemele şi conflictele, fără să mai recurgă la justiţie.

Astfel, în anul 2007, localnicii dintr-un sat au linşat un bărbat de 60 de ani, bănuit că face magie neagră. Cinci vecini, înarmaţi cu macete, au intrat în casa omului, l-au tras în drum, i-au tăiat capul, după care i-au tranşat trupul în bucăţi… În timpul anchetei penale, criminalii au spus că „vrăjitorul” a trimis blestemul spre cinci locuitori din satul vecin, care au şi murit.

Dacă o rudă de-a lor moare înainte de maturitate, aborigenii atribuie totul vrăjitorilor.

Între timp, Papua-Noua Guinee ocupă primul loc în regiunea Asia-Pacific la numărul de cazuri de SIDA. Potrivit cifrelor oficiale, aproximativ două procente din locuitori sunt infestaţi cu HIV. În realitate însă, prin satele fără norme de igienă şi locuite predominant de analfabeţi, numărul bolnavilor poate ajunge la 30%.
Având în vedere că SIDA este o boală relativ nouă şi mor oameni destul de tineri din această cauză, pentru aborigeni este un pretext să-i acuze de magie neagră pe unii apropiaţi sau pe vecinii mortului…

Se întâmplă şi episoade mai sălbatice. De exemplu, în anul 2008, femeile din regiune au omorât timp de 10 ani toţi copiii de sex masculin pentru a pune capăt războiului dintre triburi, confruntare ce a durat peste două decenii. Răfuielile au făcut ca bărbaţii să nu mai aibă grijă de familiile lor, iar pentru femei şi copii, era tot mai greu să se întreţină. Şi atunci femeile au dedus că, dacă vor fi mai puţini bărbaţi în triburile lor, nu va mai avea cine să se bată… Extrem de logic!

Aşa că ofiţerii de poliţie, care au anchetat crimele din provincia Boghia, au înţeles că aceste crime nu aveau nicio loegătură cu alegerile parlamentare din ţară. Procedura de vot din regiune a fost suspendată temporar.

Adică româncele noastre nu ar putea proceda la fel? Numai așa nu vom mai avea pe viitor politicieni ca Pontănacu, Căcărău, Ioan Ghișe, Șova, Zgonea și tot neamul lor. Ei au făcut România de râs prin toată Europa, pe când încercam și noi să ne ridicăm cât de cât pe verticală. Au mutat tananica la Bruxelles, cum nu s-a mai întâmplat în UE.

La fel ca Papua, avem cei mai mulți bolnavi de SIDA. Noi avem cele mai multe vuvuzele din Europa. La fel ca Papua. Cu diferența că vuvuzelele noastre pretind că fac presă în ograda Varanului-cu-Platoșă. Să facem politică numai cu femei…

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!