Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Plante folositoare în tratarea colicilor abdominali la copii

Publicat 22:46 | 18 sept. 2012 // Sănătate // 915 vizualizări

Obligeană:

INFUZIE: dintr-o linguriţă rasă de rădăcini, peste care se toarnă 250 ml de apă rece; se lasă să infuzeze toată noaptea, iar a doua zi dimineaţa se încălzeşte uşor, se strecoară şi se bea, călduţ, de câte ori apar dureri.

Chimion:

INFUZIE: din jumătate de linguriţă de fructe uşor sfărâmate la 100 ml de apă clocotită; se lasă să infuzeze 5 minute, se strecoară şi se bea călduţ, de câte ori apar dureri.

Coriandru:

INFUZIE: din jumătate de linguriţă de fructe uscate şi măcinate, la 100 ml de apă clocotită; se lasă să infuzeze 5 minute, se strecoară şi se bea călduţ, prin înghiţituri rare.

Fenicul:

INFUZIE: din 5-8 fructe întregi puse în 100 ml de apă în clocot; se lasă să infuzeze 5 minute, se strecoară şi se bea în perioada de criză.

Muşeţel:

INFUZIE: din 1-2 linguriţe de flori, uscate şi mărunţite, peste care se toarnă 200 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute, se strecoară şi se bea o parte din ceai în funcţie de vârsta copilului şi de intensitatea durerilor. Efectul anticolitic creşte dacă se amestecă cu fructe de anason sau fenicul.

Leurdă:

MACERAT ALCOOLIC: din frunze şi bulbi, tăiaţi mărunt, care se pun într-o sticlă şi se acoperă cu alcool de 40 de grade (sau rachiu de secară). Se lasă să macereze 14 zile la soare sau la loc călduros. Se administrează copiilor câte 10-15 picături de tinctură, amestecate în puţină apă, de 2-3 ori pe zi.

Amestec de plante:

– flori de coada şoricelului (10 g);
– fructe de fenicul (5 g)
– herba de sunătoare (10 g)
– flori de lavandă (10 g)
– herba de talpa gâştei (30 g)
– frunze de mentă (15 g)
– rădăcini de valeriană (20 g).

INFUZIE: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat, la 200 ml de apă clocotită; se lasă să infuzeze 10 minute, se strecoară şi se beau 1-2 ceaiuri calde pe zi, prin înghiţituri rare.

Amestec de plante:

– fructe de coriandru (10 g)
– fructe de fenicul (20 g)
– flori de muşeţel (15 g)
– frunze de mentă (5 g).

INFUZIE: dintr-o linguriţă de amestec, uscat şi măcinat, la 100 ml de apă clocotită; se lasă vasul acoperit să infuzeze 10-15 minute, se strecoară, se îndulceşte puţin şi se beau 3 linguri până la 2-3 ceşcuţe, călduţe, în funcţie de vârsta copilului. Ceaiul are acţiune carminativă, antispastică şi antiseptică, fiind indicat în colici gastro-duodenale la copii şi sugari, calmând durerile şi senzaţia de vomă. Totodată stimulează pofta de mâncare.

Amestec de plante:

– fructe de chimion (10 g)
– fructe de fenicul (10 g)
– frunze de roiniţă (40 g)
– flori de tei (40 g).

INFUZIE: dintr-o linguriţă de amestec la 200 ml de apă în clocot; se infuzează 10-15 minute, se strecoară şi se beau de la trei linguri până la o jumătate de cană, în funcţie de vârsta copilului, în timpul durerilor abdominale.

Sursa: Ziarul Lumina

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!