Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SUA oferă un grant de 1,6 milioane dolari Armatei Republicii Moldova

Publicat 11:58 | 01 sept. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.103 vizualizări

Armata Naţională a Republicii Moldova va beneficia de un grant în valoare de 1,6 milioane dolari americani, prin intermediul Iniţiativei Guvernului de la Washington de sporire a capabilităților globale de menținere a păcii (GPOI), transmite Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Anunţul despre acordarea grantului a fost făcut de oficiali ai SUA din cadrul Departamentului de Stat şi ai Departamentului Apărării în cadrul întrevederilor de lucru cu ministrul moldovean al Apărării, Vitalie Marinuţa.

Ministrul s-a aflat într-o vizită de lucru la Washington după finalizarea unui curs de studii în cadrul Programului de pregătire a conducătorilor superiori în domeniul securității naționale şi internaționale, organizat în perioada 12 – 26 august de Şcoala Guvernamentală “John Kennedy” din cadrul Universităţii Harvard.

Serviciul de presă al Ministerului Apărării precizează că, în cadrul întrevederilor cu Kathleen Hicks, primul locțiitor al vicesecretarului Apărării, responsabilă de politici, şi cu Daniel A. Russell, locțiitorul asistentului Secretarului de Stat, ministrul Vitalie Marinuţa a discutat starea actuală a cooperării în domeniul de securitate şi apărare între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, problemele securităţii regionale şi internaţionale, inclusiv posibilitatea identificării unor proiecte comune în domeniul participării în operațiunile de menținere a păcii sub egida ONU, care vor fi reciproc avantajoase atât pentru cele două state, cât şi pentru comunitatea mondială.
La întrevederi a participat şi ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!