Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Sute de oameni au manifestat la Bruxelles pentru o „agricultură ţărănească”

Publicat 15:51 | 19 sept. 2012 // Mapamond // 1.001 vizualizări

Sute de agricultori şi militanţi veniţi din mai multe ţări din Europa, dintre care unii pe biciclete de la Munchen (Germania), au manifestat miercuri, 19 septembrie, la Bruxelles pentru a apăra „o agricultură ţărănească” în timp ce „o fermă dispare la fiecare două minute în Europa”.

Însoţiţi de tractoare sau de biciclete, aproximativ 300 de manifestanţi ai „Good Food March” s-au adunat în faţa Comisiei Europene, iar o delegaţie a fost primită de comisarul pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a constatat un jurnalist AFP. (foto)

„Am făcut 900 de kilometri pe bicicletă de la Munchen pentru a le cere oficialilor europeni să apere o reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) care susţine ţăranii adevăraţi şi nu lobbyurile agroalimentare”, a mărturisit Regina Holloh, o crescătoare germană de capre.

Acesta se vrea „primul marş cetăţenesc privind PAC”, politică a cărei reformă se află în prezent în discuţie la Bruxelles.

„Este timpul ca oficialii noştri să conştientizeze gravitatea situaţiei. O fermă dispare la fiecare două minute (…) şi, în acest ritm, toţi ţăranii sunt ameninţaţi”, a declarat Xavier Delwaert, unul dintre coordonatori.

El a justificat participarea limitată la manifestaţie, care „aduna mai multe mii de persoane cu câţiva ani în urmă”, prin „demobilizarea agricultorilor, care sunt epuizaţi”.

În prezent, cele 27 de state membre UE sunt angajate în negocieri dure asupra proiectelor Comisiei Europene, care propune o Politică Agricolă Comună mai echitabilă, plafonând subvenţiile şi condiţionând o parte din ajutoare de protejarea mediului.

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!