Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Tendinţe machiaj toamnă/iarnă 2012-2013 (foto)

Publicat 16:42 | 09 sept. 2012 // Elldorscop, Radar, Stil // 2.598 vizualizări

Tendinţele în machiajul pentru sezonul toamnă/iarnă 2012 te îndeamnă la creativitate, la abordarea unui look nou în fiecare zi şi la personalizarea tehnicilor în funcţie de stilul abordat.

Machiajul este în sfârşit îmbrăţişat şi privit diferit cu fiecare prezentare de modă, înlăturându-se vechea mentalitate conform căreia tendinţele de make-up se fabrică prin repetiţie.

Intrăm, aşadar, cu paşi repezi, în universul unui sezon de modă inedit, unde liberul arbitru şi posibilităţile de exprimare sunt nelimitate.

Nu există oprelişti privind nuanţele pe care le putem folosi în machiajul ochilor, nici indicaţii referitoare la grosimea sprâncenelor, ci doar multiple variante de machiaj din care poţi alege.

Să intrăm în detaliile colecţiilor şi să descoperim împreună tendinţele în machiaj pentru sezonul toamnă/ iarnă 2012:

Ten mat vs. strălucitor – principii în baza machiajului?

Atunci când machiajul ochilor ne transmite atât de multe, este lesne de înţeles că nu vom accentua baza machiajului prea mult.

Spre deosebire de sezonul trecut, în care norma era crearea unui look nude, “bare face”, unde tenul străluceşte de sănătate, în toamna/iarna anului 2012 vom prefera să minimizăm impactul radiant şi să ne axăm pe intensitatea privirii.

Există totuşi situaţii în care până şi prezentările de modă recomandă un look “bare face”, Oscar de la Renta atribuindu-l unei imagini chic, elegantă şi totuşi juvenilă.

Tendinţe în materie de sprâncene

Naturaleţea continuă să fie un element foarte apreciat în machiaj, fie că ne referim la aspectul tenului, la evidenţierea subtilă a ochilor sau la forma sprâncenelor.

Deşi vizibil mai subţiate decât era preferat în sezonul trecut, sprâncenele modelelor nu se încadrează nici în stilul boyish, nici în vreun trend de mult apus.

Legile care ghidează aspectul sprâncenelor ţin mai mult de firesc şi de forma pe care a primit-o fiecare pe fond genetic.
Aşadar, nu urmări să obţii forma clasică dacă forma sprâncenelor tale nu o îngăduie şi nici nu creiona excesiv sprâncenele pentru a te apropia de vreun etalon.

În sezonul toamnă/iarnă 2012 este în tendinţe ca zestrea naturală să fie respectată. Până la un punct, bineînţeles.

Tot din prezentările de modă am observat o predilecţie pentru alterarea culorii sprâncenelor în special în rândul modelelor brunete, dar nu numai.

Observăm la Suno, Tory Burch, L’Wren Scott sau Calvin Klein un contrast puternic între nuanţa deschisă, aproape oxigenată a sprâncenelor şi cea naturală a părului.

Machiajul ochilor – tehnici şi nuanţe preferate

Accentuarea privirii este de departe tehnica preferată în machiaj pentru sezonul toamnă/iarnă 2012. Ne-o spun majoritatea prezentărilor de modă, unde am observat o multitudine de stiluri realizate cu o paleta restrânsă de nuanţe de farduri şi multă, multă imaginaţie.

La capitolul cromatică va există o predispoziţie pentru nuanţe cenuşii (Diane von Furstenberg), brun(Suno), bronz (Creatures of the Wind), argintiu (Altuzarra), albastru cobalt (Prabal Gurung, LAMB, L’Wren Scott), kaki (Jason Wu), verde şi portocaliu intens (Narciso Rodriguez), o revenire spectaculoasă a rozului (Donna Karan, accente la Phillip Lim) şi a altor nuanţe pastelate pentru sezonul rece.

Combinaţia alb-auriu este foarte populară, precum vom observa din prezentările Ohne Titel, Rodarte, Marchesa, Band of Outsiders, J. Mendel, Zero Maria Cornejo sau Theyskens’ Theory.

Tehnica smokey eye este preferată pentru nuanţele metalice şi pentru culorile închise (negru, cenuşiu, bleumarin, kaki sau brun), iar culorile intense (verde, portocaliu, roz) au impact mai puternic aplicate crud, fără temeri legate de liniile de demarcaţie vizibile. Cel mai probabil vom adapta stilul în lumea reală şi vom purta accente de culori intense în stilul prezentat de Phillip Lim sau Rodarte.

Restul prezentărilor s-au distins printr-un machiaj al ochilor puternic evidenţiat prin tuş. Aquascutum, BCBG, Altuzarra, Rag and Bone sau Ralph Lauren au avut fiecare versiuni proprii prin care putem sublinia privirea.

Blush toamnă/iarnă 2012 – machiajul inedit al pomeţilor

Chiar şi machiajul pomeţilor suferă mutări profunde, prezentările afişând variante inedite de a purta blush sau chiar pudră bronzanta în sezonul rece.

Petele de culoare sunt mai puternice, în virtutea naturaleţei promovate pentru sezonul toamnă/iarnă 2012. Relaţia de interdependentă dintre tipul machiajului şi blush devine din ce în ce mai evidentă, astfel încât un machiaj natural va fi automat asociat cu o îmbujorare vizibilă, precum ne sugerează Michael Kors sau Zero Maria Cornejo.

Un machiaj sofisticat, de seara, va respecta principiile discreţiei şi va fi completat de o pată subtilă de culoare pe pomeţi, iar un machiaj cald, tineresc, poate fi evidenţiat pentru aplicarea unei pudre bronzante pe obraji şi arcade, precum am observat în prezentarea Band of Outsiders.

Machiajul buzelor toamnă/iarnă 2012

Tendinţele în machiajul buzelor pentru sezonul rece readuc în atenţia noastră importanţa unui ruj roşu pentru zile negre şi a gloss-ului de buze, pentru machiajul nude.

Încet încet, prezentările reneagă moda rujului nude în favoarea unui gloss de buze roz, roşu sau în nuanţa piersicii, caracteristic look-ului fresh abordat în sezonul rece.

Nuanţele de roşu prezente sunt diverse, plecând de la roşu oranj şi ajungând până la grena, un înlocuitor rezonabil pentru rujul mov sugerat în anii precedenţi.

Sursa: One.ro

 

1 Comentariu

  1. diana spune:

    Daca nu accentuezi privirea… machiajul isi pierde farmecul. Asta e bine. In ceea ce priveste nuantele reci, depinde f mult de persoana si de fizionomie. CRed ca machiajul trebuie sa fie corelat si cu personalitatea. 🙂

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!