Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cinci rachete trase din Gaza au explodat în Israel

Publicat 05:21 | 10 oct. 2012 // Mapamond // 1.320 vizualizări

Cinci rachete trase din Fâşia Gaza au căzut marţi seară, 9 octombrie, în sudul Israelului, fără să provoace răniţi, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene.

„Rachetele au căzut în apropierea oraşelor Sderot şi Netivot fără să facă victime sau pagube”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Micky Rosenfeld.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, la putere în Gaza, şi Jihadul Islamic au revendicat luni tiruri de rachete împotriva sudului Israelului după un raid aerian israelian, în care doi palestinieni au fost grav răniţi duminică în acest teritoriu.

Este pentru prima dată de la izbucnirea violenţei între grupuri armate din Gaza şi armata israeliană în iunie anul trecut când Hamas revendică tiruri de rachete spre Israel.

Doi palestinieni au fost grav răniţi, duminică, 7 octombrie, la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, într-un raid direcţionat al aviaţiei israeliene, au anunţat surse medicale, preluate de AFP. Atacul aviaţiei israeliene a vizat o motoretă aflată în cartierul Brazil din Rafah, a indicat sursa amintită.
“Au fost răniţi zece palestinieni, dintre care doi au fost loviţi grav”, a declarat medicul Ashraf al-Qodra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas din Fâşia Gaza.

Într-un comunicat, armata israeliană a afirmat că l-a vizat pe Tala’at Halil Muhammad Jarbi, născut în 1989, „un agent al Jihadului mondial” din Rafah, şi pe Abdullah Muhammad Hassan Maqawai, născut în 1988, membru al Consiliului Shura Martirilor din Ierusalim, o minusculă grupare jihadistă cu sediul în oraşul Gaza.
Potrivit armatei, Tala’at Jarbi desfăşura „de mai mulţi ani importante activităţi teroriste, între care tirul cu rachete (asupra Israelului) şi fabricarea de arme”.

De peste un an, mişcarea islamistă Hamas aflată la putere în Fâşia Gaza depune oficial eforturi pentru a menţine un armistiţiu tacit, şubred şi marcat de răbufniri ale violenţei, cu armata israeliană.
În pofida acestui armistiţiu, grupări înarmate din fâşia Gaza, în special salafiste şi jihadiste, lansează frecvent rachete asupra Israelului.

Sursa: Agerpres

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!