Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cum să mergi corect pe tocuri

Publicat 17:30 | 06 oct. 2012 // Sănătate // 1.691 vizualizări

Mersul pe tocuri a fost întotdeauna o provocare pentru orice femeie.

În timp ce unele au nevoie de ani întregi pentru a învăţa să-şi ţină echilibrul pe asemenea încălţări, altele nu ajung niciodată să reuşească să se împace cu asemenea pantofi înalţi, scrie publicaţia “Daily Mail”, citată de Mediafax.

Foarte multe femei care obişnuiesc să poarte destul de des tocuri sunt afectate de dureri de spate şi probleme majorare la încheieturi.

Un medic britanic susţine că a găsit o metodă prin care femeile ce poartă tocuri să fie educate astfel, încât să nu mai aibă de suferit.

Medicul Martin Bell susţine că a reuşit să compună un curs prin care reprezentantele sexului frumos pot fi educate să aibă o postură corectă atunci când merg pe tocuri.

„Când observ fete tinere care se încalţă cu pantofi cu tocuri se poate vedea în mod clar că acestea au probleme din ce în ce mai frecvente cu genunchii şi încheieturile picioarelor sau dureri de spate insuportabile. Lucrez cu ele pentru a putea observa mai întâi puterea fizică şi duritatea muşchilor. Picioarele noastre acţionează precum amortizoare, aşa că, dacă nu ştim să mergem cum trebuie, vom avea dureri”, a declarat Martin Bell.

Pentru fiecare pacientă în parte, medicul filmează mai întâi felul în care merge şi analizează atât postura corpului, cât şi felul în care aceste persoane îşi folosesc muşchii de la picioare.

De asemenea, Martin Bell sfătuieşte femeile care folosesc pantofii cu toc să încerce să nu meargă cocoşat, deoarece pot avea probleme cu coloana vertebrală.

„Marea dificultate este atunci când o femeie nu a avut niciodată antrenament la muşchii picioarelor şi deodată trece la purtatul tocurilor. În acel moment corpul nu înţelege postura şi implicaţiile unui asemenea mers, aşa că există riscul ca purtătoarea de tocuri să cadă”, a adăugat Bell.

Medicul britanic spune că le-a rugat de multe ori pe femei să nu mai încalţe atât de des pantofi cu tocuri, dar acestea spun că o asemenea încălţăminte le dă putere şi încredere în ele.

„Toate mi-au spus că aceste încălţări le conferă încredere în ele, un plus la înălţime şi reuşesc să atragă şi atenţia bărbaţilor. Până la urmă, trebuie doar să ştie cum să meargă corect în acest tip de încălţăminte”, a spus Martin Bell.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!