Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Instruirea pacificatorilor moldoveni, subiect de discuţie la întrevederea lui Nicolae Timofti cu ambasadorul SUA

Publicat 18:40 | 01 oct. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.095 vizualizări

Republica Moldova a fost acceptată ca partener în cadrul Iniţiativei Globale pentru Operaţiuni de menţinere a păcii (GPOI)

Pacificatori din Republica Moldova

Președintele Nicolae Timofti a avut luni, 1 octombrie, o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, William H. Moser, cu care a discutat despre participarea Republicii Moldova la Inițiativa Globală pentru Operațiuni de menținere a păcii, finanțată de guvernul american.

În cadrul acestei inițiative Republica Moldova va beneficia de fonduri în valoare totală de 1 milion 600 de mii de dolari, destinate dezvoltării infrastructurii de antrenament a Armatei Naţionale, în special a celei de la Baza militară de instruire de lângă localitatea Bulboaca, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Nicolae Timofti i-a mulțumit ambasadorului american pentru sprijinul Statelor Unite acordat în vederea modernizării Armatei Naționale.
Șeful statului s-a arătat convins că în urma cooperării militare moldo-americane misiunile de pacificatori moldoveni își vor consolida capacitățile și-și vor extinde activitatea, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Foto: Ministerul Apărării

La rândul său, William H. Moser a elogiat pregătirea militarilor moldoveni din forța de menținere a păcii și, în mod special, a ministrului Apărării, Vitalie Marinuța (prezent la întâlnire – foto), care a coordonat mai multe proiecte militare moldo-americane, între care și aderarea Republicii Moldova la Inițiativa Globală pentru Operațiuni de menținere a păcii.

Nicolae Timofti și William H. Moser au convenit să viziteze împreună Baza militară de instruire de la Bulboaca, pentru a urmări modul în care sunt instruiți pacificatorii moldoveni.

În luna iunie 2012, o companie a Batalionului 22 de menţinere a păcii şi o grupă de geniu au fost certificate ca fiind pregătite pentru participare în operaţiuni de menţinere a păcii în conformitate cu standardele internaţionale.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!