Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Metoda ingenioasă prin care a evitat expulzarea din Marea Britanie

Publicat 21:22 | 07 oct. 2012 // Mapamond // 1.039 vizualizări

Românca Lavinia Olmazu, condamnată la închisoare pentru o fraudă de zece milioane de lire sterline, în 2010, va putea rămâne în Marea Britanie împreună cu fiul ei în vârstă de 12 ani, după ce a invocat un articol din legea privind drepturile omului.

Lavinia Olmazu a fost condamnată la doi ani de închisoare în 2010 şi ar fi trebuit expulzată imediat după eliberare. Ea a primit însă permisiunea de a rămâne în Marea Britanie după ce a exploatat o portiţă din Actul privind Drepturile Omului, relatează “Daily Mail”, în ediţia electronică.

Ea a convins judecătorii că, deoarece are un fiu în vârstă de 12 ani, care a petrecut mare parte din viaţă în Marea Britanie şi, prin urmare, este esenţialmente britanic, expulzarea lor ar fi un atac împotriva drepturilor lor.

Ea susţine că acesta nu vorbeşte fluent limba română.

Cazul ei a generat noi îngrijorări cu privire la modul în care judecătorii interpretează Articolul 8 din acest act, care garantează „dreptul la viaţa de familie”, pentru a le permite infractorilor să evite expulzarea.

În cazul lui Olmazu, Ministerul de Interne a făcut apel împotriva deciziei care îi permite să rămână în Marea Britanie, dar un judecător a decis că fiul acesteia are dreptul să îşi continue şcoala în această ţară.

Olmazu lucrează în prezent pentru Media Diversity Institute, o organizaţie caritabilă care a primit sute de mii de lire sterline ca sponsorizare din partea Ministerului de Externe şi a Departamentului pentru dezvoltare internaţională.

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!