Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nominalizările la American Music Awards 2012. Favoriţi: Rihanna, Nicki Minaj, Justin Bieber, One Direction

Publicat 15:13 | 10 oct. 2012 // Vedete // 788 vizualizări

teenstarsworld.com

American Music Awards sărbătoreşte anul acesta 40 de ani de la prima ediţie, printr-o ceremonie şi un amplu spectacol care vor fi transmise în direct de la Los Angeles, pe data de 18 noiembrie.

Vedeta R&B Rihanna şi cântăreaţa de muzică rap Nicki Minaj se află printre favoriţii la American Music Awards (AMA), fiecare dintre ele fiind nominalizate la patru categorii, la concurenţă acerbă cu starul pop Justin Bieber şi trupa britanică One Direction.

Rihanna, în vârstă de 24 de ani, este în cursă pentru premiul decernat artistului anului, alături de Justin Bieber, Katy Perry, trupa Maroon 5 şi rapperul canadian Drake. Rihanna a mai fost nominalizată la categoriile „cea mai bună cântăreaţă de soul/R&B”, „cel mai bun album” (cu „Talk That Talk”) şi „cea mai bună cântăreaţă pop-rock”, unde o are drept contracandidată pe Nicki Minaj.

Minaj, în vârstă de 29 de ani, a primit, la rândul ei, două nominalizări pentru albumul „Pink Friday: Roman Reloaded” – la categoriile „pop/rock” şi „rap/hip hop” – şi pentru cel mai bun artist rap, alături de Drake şi americanul Tyga, acesta din urmă fiind considerat revelaţia muzicală a acestui an.

Nicki Minaj a devenit celebră după a devenit membru al juriului emisiunii „American Idol”, unde s-a certat în direct, la audiţii, cu colega sa Mariah Carey.

Pentru premiile AMA de anul acesta, Justin Bieber, în vârstă de 18 ani, a primit trei nominalizări, la fel ca trupele One Direction, Maroon 5, Drake şi starul R&B Usher.

Urmând modelul premiilor Grammy, care, în 2012, au dedicat o secţiune muzicii electronice, AMA a introdus în competiţie o nouă categorie de premii, pentru dance electronic, ai cărei nominalizaţi sunt David Guetta, Calvin Harris şi Skrillex.

Marele câştigătoare de anul trecut ale premiilor AMA, Adele şi Taylor Swift, au primit anul acesta doar câte o nominalizare – Swift, pentru cea mai bună cântăreaţă de country, împreună cu Carrie Underwood şi Miranda Lambert, şi Adele, pentru cel mai bun artist contemporan, împreună cu Kelly Clarkson şi Train.

Pentru categoria „cel mai bun artist”, lupta se va da între cântăreţul R&B J. Cole, cantautorul australian Gotye, cântăreaţa canadiană Carly Rae Jepson şi trupa britanică One Direction.

Câştigătorii premiilor AMA sunt stabilite de fani, care îşi pot vota preferaţii online, începând de miercuri.

Cântăreaţa Christina Aguilera, care a a anunţat şi nominalizările, va fi prima care va urca pe scenă pentru a anunţa câştigătorii.

Sursa: Mediafax, cu referire la Reuters

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!