Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ipoteza Pământului gol: O altă lume, cu alţi oameni în interiorul planetei

Publicat 10:10 | 06 oct. 2012 // Elldorscop, Şi altele... // 2.765 vizualizări

Teorie susţinută de unii şi ironizată de alţii: Există un soare în interiorul Pământului şi o altă lume

*** Dacii credeau că, pornind de sub munţii Bucegi, se întinde un labirint subteran.

*** În perioada nazistă, Societatea Thule a studiat miturile care vorbesc despre drumuri spre interiorul Pământului.

În anul 1864, în cartea sa „Călătorie spre centrul pământului”, Jules Verne aduce în prim plan ideea unui pământ gol, care ascunde în interiorul său o lume aparte, necunoscută pentru cei care vieţuiesc la suprafaţă.

Problematica unor astfel de ipoteze a fost ridicată şi de comunitatea ştiinţifică.

Deşi, cu tehnologia existentă, o astfel de călătorie spre centrul planetei nu era posibilă, cercetătorii au enunţat două posibilităţi legate de ideea pământului gol: fie în centru se găseşte un nucleu fierbinte de lavă, fie interiorul planetei ascunde o lume aparte.

Până în prezent, cea mai adâncă gaură săpată în pământ a fost „Kola Superdeep Bore­hole”, de 12 km adâncime, din Rusia.
În urma acestor săpături, au fost descoperite anumite anomalii geologice, cum ar fi temperaturile de peste 180 de grade Celsius, care nu au mai permis continuarea săpăturilor.
Acest eveniment a dus şi la apariţia unei legende urbane, care susţinea că un aparat de înregistrat a fost legat şi apoi coborât în această gaură, de unde ar fi înregistrat nişte ţipete îngrozitoare, care duceau cu gândul la ţipetele sufletelor chinuite din Iad.
În final, s-a dovedit că totul fusese doar o farsă elaborată.

Teoria Pământului gol susţine că planeta ascunde în interior un spaţiu cu o suprafaţă considerabilă.

În istorie, numeroase tradiţii şi religii vorbesc despre locaţii subterane secrete, ascunse de curiozitatea celor de la suprafaţa pământului.
În Tibet, se vorbeşte despre oraşul Shamballa, localizat în interiorul pământului.
Budiştii vorbesc despre Agartha sau Agarthi, un regat aflat exact în centrul Pământului, despre care se spune că ar fi locuit de demoni, ashura.
Dacii credeau şi ei că, pornind de sub munţii Bucegi, se întinde un labirint subteran, în care se retrăsese zeul Zalmoxis.
Mitologia celtică vorbeşte despre Cruachan, supranumită „Poarta spre Iad a Irlandei”, o peşteră prin care ieşeau din subteran tot felul de creaturi ciudate. Tot în Irlanda se spune că sub ţinutul Down ar exista un sistem de tunele subterane care duc spre locul unde s-au adăpostit Tuatha de Danaan, primii locuitori ai Irlandei. Triburile Angami Naga din India susţin că strămoşii lor ar fi venit dintr-un ţinut subteran, teorie existentă la numeroase triburi, nu doar a celor din India.

În perioada nazistă, Societatea Thule a studiat miturile care vorbesc despre drumuri spre interiorul Pământului.
Se spune că Hitler ar fi dat ordin să se studieze o astfel de deschidere în pământ situată în Antarctica.

Mai târziu, în timpul proceselor de la Nürenberg, amiralul Dönitz vorbea despre „o fortificaţie invizibilă în miezul gheţii eterne” construită pentru Führer.

În anul 2011, Horatio Valens şi Paul Veneti au prezentat o serie de hărţi vechi ale regiunii Arctice şi a Polului Nord, care arătau un canion uriaş în centrul Polului Nord prin care râurile care curgeau spre acea zonă se scurgeau printr-un gol în pământ.

Autor: Yami Kamui
Sursa: Formula As

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!