Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Rusia: SUA încalcă Drepturile Omului

Publicat 00:25 | 23 oct. 2012 // Mapamond // 1.032 vizualizări

Rusia a pregătit un raport cu privire la respectarea Drepturilor Omului în Statele Unite, a anunţat luni, 22 octombrie, diplomaţia rusă, apreciind că situaţia este departe de a fi „fericită”.

Rusia este criticată frecvent de Statele Unite, dar şi de Uniunea Europeană, în chestiunea drepturilor omului, relevă AFP, citată de Agerpres şi Mediafax.

La 22 octombrie, în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a avut loc o audiere în problema Drepturilor Omului în SUA, la care au participat reprezentanţi ai diplomaţiei ruse.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, diplomaţii au subliniat că “pretenţiile Washingtonului la rolul de lider în domeniul apărării Drepturilor Omului şi valorilor democraţiei sunt nejustificate, ţinând cont mai ales de faptul că situaţia din acest domeniu în Statele Unite este departe de a fi fericită”.

“Inegalităţile sociale”, “discriminările rasiale, etnice şi religioase”, “justiţia partizană”, “folosirea torturii” în SUA sunt unele dintre problemele enumerate de diplomaţia rusă. 

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!