Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Tribunalul de la Vatican l-a condamnat pe majordomul Papei

Publicat 16:18 | 06 oct. 2012 // Mapamond, Şi altele... // 846 vizualizări

Majordomul Papei, Paolo Gabriele, judecat pentru ”furt agravat” a sute de documente oficiale, a fost condamnat sâmbătă, 6 octombrie, la un an şi jumătate de închisoare de către tribunalul de la Vatican, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Tribunalul îl condamnase pe Gabriele la trei ani de închisoare, dar pedeapsa în cazul său a fost redusă imediat la jumătate.

Preşedintele tribunalului, Giuseppe Dalla Tore, a explicat că pedeapsa a fost redusă datorită ”serviciilor sale” alături de Papă, ”convingerii sale – pe care judecătorul o estimează însă eronată – că servea Biserica”, ”conduitei sale în timpul procesului” şi datorită faptului că ”este conştient că l-a trădat pe Papă”.

Mai înainte, majordomul a afirmat c-a acţionat ”din iubire faţă de Biserică” şi că ”nu este un hoţ”.

Paolo Gabriele, în vârstă de 46 de ani, era majordonul Papei Benedict al XVI-lea din anul 2006, fiind unul dintre oamenii săi de încredere şi una dintre puţinele persoane care se aflau în contact direct cu Papa.

“Peste o mie de documente de interes, originale sau fotocopii, au fost găsite cu ocazia unei percheziţii, la 23 mai, ascunse printre sute de mii de hârtii diverse, la domiciliul lui Gabriele”, a declarat inspectorul Silvano Carli.

Potrivit acestuia, erau “zeci şi zeci de documente” despre Suveranul Pontif, viaţa privată şi viaţa de familie a Sfântului Părinte, potrivit inspectorului Silvano Carli.

Jandarmii Luca Cintia, Stefano De Santis, Silvano Carli şi Luca Bassetti, care au fost chemaţi să depună mărturie la proces, au confirmat că în casa lui “Paoletto” au găsit “sute de mii de documente”, între care o mie “de interes”. Documentele referitoare la papă erau “abil ascunse” printre documentele în dezordine.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!